Netflix обурив українців: росіянка зіграє роль персонажки, яка пережила геноцид

Українці негативно відреагували на участь у серіалі Netflix російської акторки.

Netflix продовжує роботу над другим сезоном серіалу "Ван Піс" ("One Piece"), адаптацією популярної японської манґи. Однією з нових акторок проєкту стане росіянка Лера Абова, про що повідомили на офіційній сторінці серіалу в Instagram. Такий вибір компанії розлютив українців.

Компанія Netflix презентувала нову акторку другого сезону серіалу "Ван Піс", якою стала росіянка.

"Лера Абова приєднується до нас як таємнича Міс Олл Сандей! Зі спокійною посмішкою та прихованими секретами вона знає більше, ніж говорить", - йдеться в дописі.

За інформацією порталу Netflix Tudum, творець манґи та серіалу, японський художник Ейічіро Ода, підтвердив, що зйомки другого сезону вже почались.

31-річна російська акторка Лера Абова зіграє роль Міс Олл Сандей, також відому як Ніко Робін — персонажку з раси Охаран, яка виявилась єдиною то вижив після геноциду острова Охара.

Українські користувачі в соцмережах висловили обурення через вибір росіянки на роль персонажки, яка пережила геноцид. У коментарях до допису Netflix в Instagram, а також у публікаціях на платформі Х, багато хто вказував на недоречність цього кастингу, враховуючи агресію Росії проти України.

Серед коментарів звучали такі: "Цей серіал помер для мене", "Кастинг росіян у великий проєкт, дати їм платформу та показати іншим студіям, що це нормально – одне з найбільш непрофесійних рішень Netflix", "Ви б знали яку неймовірну злість і розчарування я відчуваю, бо персонажку яка постраждала від геноциду власної нації буде грати особа, народ якої здійснює вже не перший геноцид", "Це просто огидно. Вона підтримує російський тероризм в Україні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Netflix назвав найпопулярніші фільми тижня: у списку українська стрічка.

Також "Коментарі "писали, що названо найкращий серіал 2024 року.