Кращі українськи фільми, які варто переглянути в День Незалежності

За роки незалежності українська кіноіндустрія створила чимало цікавих фільмів, які має побачити кожен українець.

Український кінематограф багатий на різноманітні жанри, тому кожен може знайти цікавий фільм для себе, який неодмінно приємно буде переглянути у День Незалежності України. А ми пропонуємо вам добірку з ТОП 5 фільмів, які варто подивитись в День Незалежності.

"Кіборги. Герої не вмирають"

Воєнна драма 2017 року знята українським режисером кримськотатарського походження Ахтемом Сеїтаблаєвим. Сюжет розповідає про героїчних українських військових під керівництвом їх командира з позивним "Серпень", які всупереч смертельній небезпеці приймають бій біля Донецького аеропорту, за що й отримали ім'я "Кіборги".

"Дике поле"

Фільм знятий за книгою "Ворошиловград" культового українського письменника Сергія Жадана. Режисерське крісло зайняв Ярослав Лодигін. Сюжет цією драматичної стрічки у жанрі істерн розгортається навколо Германа, що змушений їхати на Донбас у пошуках зниклого брата. Приїхавши у рідне містечко він успадковує бензоколонку та починає конфліктувати з місцевими бандитами, які ймовірно і вбили брата Германа.

"Захар Беркут"

Це сучасна інтерпретація повісті Івана Франка, яка вийшла в світ у 2019 році. У цьому історичному екшені монголи просуваються все далі на захід і натрапляють на невелике українське гірське селище, яке чинить опір загарбникам. Цікавим є той факт, що більшість головних ролей зіграли не українські актори. Роль Захара Беркута дісталась Роберту Патріку, більш відомому як антагоніст Термінатора.

"Атлантида"

Антиутопічна драма, що була знята Валентином Васяновичем у 2019 році. Події розвиваються в недалекому майбутньому, а саме у 2025-му році, приблизно рік після закінчення російсько-української війни. Фільм підіймає важкі питання про окуповані території, людей, навколишнє середовище. Цікавим є те, що більшість ролей виконали справжні військові або волонтери.

"Наші Котики"

Сатирична комедія режисера Володимира Тихого, яку продюсували Уляна та Марко Супрун. Історія описує початок російсько-української війни 2014 року, коли у зоні АТО кілька добровольців без реального досвіду бойових дій протистоять російському загону бойовиків.