Головна Новини Дозвілля фільми і серіали «Хід королеви»: п'ять фактів про найпопулярніший серіал
commentss НОВИНИ Всі новини

«Хід королеви»: п'ять фактів про найпопулярніший серіал

«Хід королеви» продовжує бити рекорди за переглядами

7 грудня 2020, 12:40
Поділіться публікацією:

В кінці жовтня на популярній стримінговій платформі Netflix вийшов драматичний міні-серіал "Хід королеви", який відразу ж підкорив глядачів своїм сюжетом, декораціями та грою акторів. Представляємо добірку цікавих фактів про один з найгучніших серіалів 2020 року.

«Хід королеви»: п'ять фактів про найпопулярніший серіал

серіал "Хід королеви" (фото з відкритих джерел)

Консультантами серіалу виступили відомі шахісти

Творці серіалу скористалися консультацією Гаррі Каспарова, якого визнають, як найбільшого шахіста в історії. А розробляти партії для кінокартини допомагав йому тренер з шахів Брюс Пандольфіні.

Зіграти в серіалі пропонували українському шахісту

Василя Боргова, якого всіляко намагається перемогти головна героїня Елізабет Хармон, пропонували зіграти українському шахісту, гросмейстеру Василю Іванчуку. Але попри його бажання та інтерес, роль йому так і не дісталася.

Седативні препарати не служать допінгом у шаховій грі

Згідно з сюжетом, головна героїня потрапляє в дитячий притулок, де вихованцям дають транквілізатори, і це дійсно історичний факт. Але, те, що ці препарати служать допінгом для гри в шахи — неправда.

Прототипу головної героїні серіалу не існує в реальності

Протягом серіалу ви можете чути імена різних відомих шахістів (Капабланка, Альохін, Морфі) і ці люди дійсно існували в реальному житті. А ось історичного прототипу головної героїні насправді немає, тому що в 60-і роки жінки не могли брати участь в шахових турнірах нарівні з чоловіками.

Всі шахові партії справжні

Всі партії, які глядачі бачать в серіалі, справжні. Деякі були придумані спеціально для зйомок, а деякі повторюють реально зіграні історичні партії. Це стосується і візуалізації, яку головна героїня бачить на стелі нібито у своїй уяві. І це сильно ускладнювало завдання акторам, адже деякі з них жодного разу до зйомок не грали в шахи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відомий письменник Стівен Кінг зізнався, що серіал "Хід королеви" неймовірно захоплюючий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини