Чому не варто дивитися багато епізодів серіалу поспіль: думка фахівців

Якщо дивитися багато епізодів серіалу поспіль, то можна упустити всі вихідні

Вчені вирішили провести цікавий експеримент, який покаже, як впливає на здоров'я тривалий перегляд серіалів. Після ретельних спостережень вони прийшли до висновку, що у "глядацького запою" дійсно є кілька мінусів. Про це пише видання lux.

Фахівці впевнені в тому, що коли людина все вихідні проводить перед телевізором або монітором комп'ютера, то вона не отримує якісного відпочинку, а, навпаки, відчуває себе втомленою.

Також вчені виявили, що перегляд розважальних шоу і серіалів може забрати у глядача близько 2 років життя. До того ж коли людина дивиться багато серій поспіль, то вона перестає нормально сприймати всі деталі сюжету і важливі факти. А кожна нова серія вже не приносить їй такого задоволення, як це було на самому початку.

Новий експеримент показав, що кіноман запам'ятовує сюжет і його деталі лише на короткий термін, іноді втрачаючи розуміння того, що він дивився.

Фахівці радять робити регулярні перерви, даючи мозку відпочити та засвоїти отриману інформацію. І тоді перегляд кожної нової серії принесе набагато більше задоволення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, не можна сидіти на місці: чому це погано впливає на мозок.