Головна Новини Дозвілля дорого П'ять найнезвичайніших і найдорожчих продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найнезвичайніших і найдорожчих продуктів

У світі багато незвичайних і навіть дивних продуктів

4 червня 2020, 15:20 comments2180
Поділіться публікацією:

Є продукти, які не зустрінеш на прилавках магазинів, тому що вони дуже цінні і рідкісні. Так, і не кожному по кишені. Представляємо вам підбірку найнезвичайніших делікатесів у світі.

П'ять найнезвичайніших і найдорожчих продуктів

Чорна курка

Аям чемані — рідкісна декоративна порода курей родом з Індонезії. Вони мають домінантний ген, який викликає гіперпігментацію; це призводить до того, що кури чорні не тільки зовні, але і всередині. І м'ясо, і яйця курки смачні і дуже корисні. Але, поласувати рідкісним птахом вдається не кожному: вартість однієї чорної курки може доходити до 200 доларів.

Морське вушко

Морське вушко – черевоногих молюск. Якщо подивитися на його раковину зверху, добре помітний спірально закручений завиток. Але загальні обриси його раковини дещо нагадують стулку двостулкових молюсків. Більшість видів галіотісів мешкає в тропічних і субтропічних водах, деякі зустрічаються і в помірних водах Тихого і Атлантичного океанів. Придбати цей продукт можна від 80 євро за кілограм, а деякі екземпляри коштують 1000 євро.

Діамантова ікра

Вміст амінокислот і вітамінів в діамантовій ікрі вище, ніж у червоної або чорної. Світла ікра з янтарним відливом має горіховий присмак. Люди, яким вдалося її спробувати, стверджують, що це самий смачний продукт у світі. Купити її можна приблизно за 2000 доларів за 100 г.

Чорний кавун

Це делікатес з Японії. Крім незвичайного кольору шкірки і ціни, ніяких відмінностей від зелених кавунів японські побратими не мають. Росте ця дивина тільки на острові Хоккайдо, в обсягах, які не перевищують десять тисяч екземплярів на рік. Вартість денсукэ варіюється від 3200 до 6000 доларів за штуку.

Виноград "Римський рубін"

Це сорт столового винограду, вирощений і продається повністю в префектурі Ісікава, Японія. Він червоного кольору і розміром з кульку для пінг-понгу. Перший виноград Ruby Roman надійшов у продаж в серпні 2008 року за ціною 100 000 японських ієн за 700-грамову гроно або 26 доларів за виноград. Сьогодні гроно "Римського рубіна" коштує не менше 5400 доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які десерти варто спробувати, подорожуючи по світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини