Неймовірно: в Альпах побудували будинок, який відображає зміну пір року (відео)

Виконаний з екологічно чистих матеріалів і покритий світловідбиваючими панелями

Дзеркальний будинок - це арт-проект американського художника Дуга Ейткена, він розташований в швейцарському містечку Гштаад. Уже навіть з'явилося відео, на якому чітко видно, як дзеркальний будинок відображає зміну пір року. Про це пише видання buro247.

Ця креативна робота вперше була представлена на фестивалі сучасного мистецтва Elevation 1049. Будівлю зробили з повністю екологічних матеріалів, а також поставили світловідбиваючі панелі. Фасад будинку здатний поглинати і відбивати пейзаж навколо себе таким чином, що зовнішня сторона стає невидимою, а внутрішня повною мірою демонструє безкінечний калейдоскоп світла і дзеркальних відображень. Така конструкція дозволяє будівлі Mirage Gstaad відображати середовище навколо себе, яке постійно змінюється.

Ідея створити дзеркальний будинок в Альпах прийшла Дугу Ейткеном після того, як він закінчив роботу над своїм першим подібним будинком. Його він зробив за прикладом типового американського особняка, який знаходиться в пустелі Палм-Спрінгс. Другий будинок художник втілив у реальність в Детройті, а третій Mirage Gstaad буде стояти на в Альпах до 2021 року.

Раніше ми повідомляли, найвужчий будинок в Лондоні продають за 1,2 мільйона доларів (фото).