Головна Новини Дозвілля діти Темперамент і ваш малюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Темперамент і ваш малюк

Діти народжуються з власними способами реагування на світ - це називається темпераментом. Розуміння темпераменту вашої дитини допоможе вам вибрати найбільш правильні стратегії для її виховання.

5 січня 2021, 17:32
Поділіться публікацією:


Темперамент і ваш малюк

Фото: sunhome.ru

Темперамент — це те, як діти реагують на світ. Ви можете визначити темперамент своєї дитини з точки зору прояву у неї наступних трьох якостей:

- Імпульсивність - як сильно дитина реагує на такі речі, як збуджуючі події. Також відповідає за силу емоційних переживань.

- Саморегулювання - наскільки дитина може контролювати свою поведінку, в тому числі і прояв власних емоцій і почуттів. Також говорить про самоконтроль і наполегливість.

- Товариськість - наскільки комфортно почуває себе дитина, коли зустрічається з новими людьми або знаходиться в незнайомій обстановці.


Адаптація виховання до темпераменту вашої дитини

Ви не можете змінити темперамент своєї дитини, але ви можете адаптувати своє виховання до індивідуального темпераменту малюка, щоб допомогти йому розвиватися в потрібному напрямку.

Імпульсивний

Якщо у вас дуже імпульсивна дитина, вона, ймовірно, веде себе дуже смішно, коли відбувається щось хороше. Але дитина також може бути гучною та драматичною, коли незадоволена чимось. Вам знадобиться допомогти дитині навчитися реагувати на різні ситуації більш спокійно — наприклад, розслабляючись або використовуючи слова для вираження сердитих почуттів. Імпульсивні діти часто також є фізично активними, тому можуть потребувати великої кількості часу, проведеному на відкритому повітрі.

Менш імпульсивний

Менш імпульсивна дитина зазвичай легко знаходить спільну мову з оточуючими її людьми, але може бути менш наполегливою. Вам доведеться навчити дитину тому, як постояти за себе. Спробуйте разом змоделювати різні ситуації, практикуючи різну поведінку дитини. Мотивуйте дитину висловлювати власну думку. Менш імпульсивні діти також можуть бути менш фізично активними, віддаючи перевагу більш творчим заняттям, таким як малювання або ліплення з глини.

Більш товариський

Якщо ваша дитина дуже товариська, їй буде подобатися перебувати поруч з іншими людьми, грати з дітьми і брати участь у групових заходах. Діти з більш товариським темпераментом також дуже легко адаптуються в новій обстановці і можуть легко справлятися зі змінами в їх житті. Постарайтеся забезпечити такій дитині багато нового цікавого досвіду, але переконайтеся, що вона вміє проводити час один-на-один із собою.

Менш товариський

Якщо ваша дитина не дуже соціальна, вона, ймовірно, добре грає самостійно і може не потребувати великої компанії і допомоги, щоб придумати собі заняття. Але вам може знадобитися допомогти їй знайти друзів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини