Головна Новини Дозвілля діти Що робити, якщо у дитини запинки в мові
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо у дитини запинки в мові

Запинки в мові можна усунути за допомогою декількох способів

31 травня 2020, 19:20 comments1500
Поділіться публікацією:

Батькам не варто бити тривогу, якщо дитина розпочала в мовленны робити запинки. Вони можуть виникнути у дітей будь-якого віку і з часом пройти без усякого лікування. Чому так може відбуватися і як реагувати татові і мамі?

Що робити, якщо у дитини запинки в мові

Експерти кажуть, що найчастіше це явище спостерігається у дітей у віці 4-5 років, коли вони вже навчилися розмовляти. Деколи, малюків переповнюють емоції, і вони поспішають поділитися з рідними своїми роздумами, переживаннями і думками. Саме це нестримне бажання виговоритися і емоційність, призводить до того, що одне слово випереджає інше, а думки слова.

Крім цього, дитина може запинатися при спілкуванні, коли їй трапляються складні або малознайомі слова, або, коли вона збуджена після активних ігор.

Батькам не варто відразу турбується і записувати дитину до лікаря. В першу чергу, проявіть терпіння і не намагайтеся проговорити за малюка "неправильні" слова. Так можна посилити психологічний бар'єр між вами і дитиною, і закріпити випадкову обмовку, створивши передумови для розвитку невротичного заїкання

"Запинки" у мовленні зустрічаються практично у всіх маленьких діток, з часом малюк оволодіє мистецтвом ораторської майстерності та "виговориться". А впоратися йому з цим допоможе розучування віршів, пісень, частівок і іншого. Коли дитина говорить, то не варто її перебивати, наберіться терпіння і вислухайте, що хоче сказати дитина.

Грайте з дитиною в словесні ігри, загадуйте загадки, співайте пісні — це стане хорошим тренуванням для розвитку мови, логіки, уваги, дитина стане більш впевненою у собі. Робіть дитині масаж пальчиків рук і ніг, займайтеся пальчикової гімнастикою.

Якщо мовні запинки зберігаються у дитини і після 5-ти років, тоді покажіть малюка логопеду.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як привчити дитину до порядку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини