Що робити, якщо дитина часто прокидається вночі

Питання «чому дитина не спить вночі?» багато батьків продовжують ставити навіть після того, як дитина починає ходити в школу. Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що жодна дитина (і дорослий теж) ніколи не спить всю ніч


Нічні пробудження - нормальна частина циклу сну. Багато дітей засинають після короткого пробудження без сторонньої допомоги. На жаль, не всі опанували цю навичку в дитинстві. Іншими словами, якщо ваша дитина розраховує на вас, щоб заснути, у неї може виникнути проблема з самостійним засинанням.

Як боротися з нічними візитами дитини в спальню батьків

Деякі діти у віці 6-7 років все ще можуть відчувати проблеми із засинанням без улюбленої м'якої іграшки, книжки або мами. Якщо ця допомога недоступна, коли ваша дитина прокидається вночі, у неї виникає проблема з повторним засинанням. Використовуйте білий шум або м'яку фонову музику. Що б ви не робили, ви повинні покинути кімнату малюка, перш ніж він засне - так малюк не прокинеться, задаючись питанням, чому вас більше немає.

Розробіть план і дотримуйтеся його. Супроводьте дитину назад в її кімнату, швидко поцілуйте і йдіть. Будьте готові повторювати ці дії знову і знову. Якщо ваша дитина хвора або має особливо поганий сон, ви можете трохи змінити свої правила.

Винагороди можуть бути відмінним способом заохочення для дитини, щоб спати у своєму ліжку всю ніч. Ви можете відчувати почуття сорому, вважаючи, що підкуповуєте свого малюка, але навчитися залишатися у своєму ліжку - важка робота, і немає нічого поганого у тому, щоб винагородити дитину за її зусилля.

Щоб поліпшити співпрацю з малюком, залучіть його в процес прийняття рішень, що стосуються сімейних правил сну. Багато дітей залишаться в своїй кімнаті, якщо вони знають, що у суботу родина спить до 9 ранку. Якщо, наприклад, ви наполягаєте, щоб дитина спала у своїй кімнаті до 7 ранку, а на годиннику зараз 5 ранку, компроміс встати з ліжка о 6 годині може влаштувати вас обох. Якщо ваша дитина поки не розуміє час, використовуйте аркуш паперу і маркер, щоб намалювати узгоджений час пробудження. Коли два числа співпадуть, ваша дитина буде знати, що вона може покинути свою кімнату.

Подумайте про те, щоб поділитися з дитиною своєї спальнею, але не своїм ліжком. Скажіть малюкові, що він може залишитися в кімнаті батьків тільки в тому випадку, якщо погодитися посидіти в кріслі. Після кількох ночей або тижнів власний м'який матрац здасться дитині більш привабливим.