Головна Новини Дозвілля діти Розвиток новонароджених у віці 2-3 місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвиток новонароджених у віці 2-3 місяців

Вашій дитині два місяці, почався третій - куди так летить час? Близько 2-3 місяців дитина може почати сміятися. До теперішнього моменту ваш малюк, ймовірно, вже проявляє такі емоції, як інтерес, відраза, страждання та насолода.

26 грудня 2020, 18:20
Поділіться публікацією:


Розвиток новонароджених у віці 2-3 місяців

Фото: promo.babyblog

У цьому віці ваш малюк розуміє, що голоси і обличчя завжди слідують разом — особливо ваші, тому що вже міцно зв'язаний з вами. Тепер він може слідувати за вами своїми очима і посміхатися вам. Коли ви говорите з ним, малюк може навіть намагатися повторити слова, копіюючи вас.

У цьому віці дитина починає більш уважно дивитися на дрібні об'єкти, а його очі можуть слідувати за об'єктами, що рухаються по колу або дугою над головою. Приблизно в цей же час ваша дитина може почати плакати і метушитися більше звичайного — це нормальна частина розвитку, яка нормалізується згодом.

У цьому віці малюк починає спілкуватися з вами по-новому. Наприклад, його крик, коли він голодний, може відрізнятися від того, коли йому боляче. Дитина все ще буде використовувати вирази обличчя і мову тіла, щоб спробувати розповісти вам про це.

Тепер руки малюка будуть залишатися відкритими більшу частину часу, але йому як і раніше подобається відкривати і закривати долоньку. Він також вчиться і починає використовувати свої руки і очі одночасно, щоб дотягнутися до вашого обличчя або іншого об'єкта.

Коли ваша дитина знаходиться в положенні лежачи на животі, вона може спиратися на передпліччя або перекочуватися на бік. Також малюк в цьому віці починає розгойдуватися вперед-назад лежачи на животі, готуючись до повзання. Якщо ви тримаєте дитину в положенні стоячи, наприклад, на підлозі або на своїх колінах, він може намагатися встати на ноги.

Якщо ви помітили, що ваша дитина втратила навички, які засвоїла раніше, зверніться до фахівця по здоров'ю дитини. Ви також повинні відвідати свого лікаря, якщо ви або ваш партнер відчуваєте ознаки постнатальної депресії, яка може виникнути у жінок і чоловіків. Симптоми постнатальної (післяпологової) депресії включають в себе почуття смутку і сльози без очевидної причини, відчуття дратівливості, злості, невдоволення життям і т.д.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини