Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс

Ваша дитина піддається безлічі думок, ідей і помилок від інших дітей - швидше за все, вона повірить усім «фактам», які чує від своїх друзів, якими б обурливими вони не були

Робіть все можливе, щоб говорити спокійно, поважати цікавість своєї дитини, не проявляючи при цьому судження. Якщо ви уникаєте таких розмов, ваша дитина не дізнається вашу думку про секс і буде формувати свою власну, виходячи з інформації, отриманої від друзів і засобів масової інформації.

Спробуйте відповісти на питання м'яким спокійним тоном, якими б незвичайними або бентежними вони не були. Якщо розмова про секс є для вас складною, спробуйте заздалегідь відрепетирувати свої відповіді, самостійно або в парі з чоловіком.

Будьте простіше. Відповіді на питання про зачаття і народження можуть бути трохи більш докладними для школярів, але вам поки не потрібно детально розповідати про статевий акт. У розмові з дитиною дуже важливо використовувати правильні назви частин тіла - "пеніс" і "піхву".

Заохочуйте інтерес дитини. Незалежно від того, яке питання поставить ваша дитина, намагайтеся не ахати: "Звідки у тебе такі думки? Ми не говоримо про такі речі!", і не переводите розмову в інше русло. В такому випадку ваша дитина отримає повідомлення про те, що її абсолютно нормальні питання є табу, і погано навіть думати на тему сексу. Дитина повинна знати, що ви любите слухати і говорити із нею, адже вона постійно формує картину реальності у своїй свідомості - і вона не завжди точна. Ви повинні бути поруч, щоб надати дитині правду і заспокоїти будь-які турботи. Тому дайте відповідь на будь-яке питання і похваліть: "Яке хороше питання, запитай мене ще, коли захочеш". Якщо ви не знаєте відповіді, скажіть чесно: "Я не впевнена, але давай подивимося, як це відбувається".

Використовуйте сцени сімейного життя в кіно або на телебаченні, щоб поговорити про взаємини між чоловіком і жінкою і про сексуальність. Книги також надають прекрасні можливості для розмов про секс і народження дітей.

Раніше "Коментарі" писали, як говорити з дитиною про бідність і бездомність.