Проколювання вух дітям

Думаєте про те, щоб проколоти своїй доні вуха? Нижче наведено відповіді на найпоширеніші питання про цю процедуру


Який вік є відповідним для проколювання вух?

Експерти сходяться на думці, що проколювання вух - особисте рішення кожного, але деякі попереджають про потенційні ризики пірсингу вух у дуже ранньому віці. Пам'ятайте, що коли ви проколюєте шкіру, ви відкриваєте можливість для інфекції, а оскільки у немовлят імунна система розвивається досить довго, почекайте хоча б до 6 місяців, щоб проколоти дитині вуха. Якщо ви хочете, щоб рішення проколоти вуха залишилося за дитиною - почекайте поки їй виповниться 10 років, щоб обговорити це питання. Чим старша дитина, тим більша ймовірність того, що вона буде в змозі взяти на себе відповідальність за збереження своїх вух і нових сережок в чистоті.

Як можна зробити проколювання вух менш болючим для доньки?

Попросіть свого лікаря виписати вам крем з лідокаїном для місцевого знеболювання, щоб знеболити мочки вух. Намажте крем товстим шаром за 30 - 60 хвилин до процедури проколювання. Експерти також кажуть, що застосування льоду за 15 - 30 хвилин до проколювання також може допомогти заглушити біль. Але пам'ятайте, що ці заходи не в змозі повністю виключити больові відчуття.

При виборі сережок, який метал найкраще підходить для дитини?

Хірургічні сережки із нержавіючої сталі у вигляді цвяхів можуть стати вашим кращим вибором - особливо тому, що цей метал не містить нікель або будь-які сплави, які можуть викликати алергічну реакцію. Деякі діти можуть бути чутливі до білого золота, оскільки воно часто може містити нікель. Крім хірургічної нержавіючої сталі, безпечними варіантами є платина, титан і золото.

Як доглядати за вухами після проколювання?

Помийте руки з милом, а потім очищайте передню і задню частину сережки два рази на день, використовуючи ватяний тампон, змочений невеликою кількістю спирту або перекису водню. Вставляючи сережку в отвір, обережно обертайте її, зрушуючи назад і вперед кілька разів. Переконайтеся, що сережки не дуже щільно прилягають до вуха. Не знімайте перші сережки мінімум 6 тижнів, щоб отвір не заріс.

Які ознаки інфекції?

Почервоніння, набряк, дренаж, будь-який біль, свербіння або ніжність шкіри мочки вуха - ознаки інфекції. Вам необхідно звернутися до лікаря для визначення причини, що викликало симптоми - інфекція або алергія.