Головна Новини Дозвілля діти Поради по вихованню дошкільнят - п'ять вчителів діляться своїм 90-річним досвідом
commentss НОВИНИ Всі новини

Поради по вихованню дошкільнят - п'ять вчителів діляться своїм 90-річним досвідом

П'ять вчителів із загальним сумарним досвідом в 90 років обмінялися порадами для батьків дітей у віці трьох-чотирьох років

13 січня 2021, 17:47
Поділіться публікацією:

У той час як 3-4-річні малюки, як і раніше, потребують батьківської допомоги, наші дошкільні експерти згодні з тим, що діти, як правило, здатні робити більше, ніж думає багато хто з нас.

Поради по вихованню дошкільнят - п'ять вчителів діляться своїм 90-річним досвідом

Діти-дошкільнята. Фото: Depositphotos

Очікуйте більшого від своєї дитини. "У садочку ми очікуємо, що діти будуть самостійно пити, їсти, одягатися на вулицю — і вони це роблять, — каже вихователька Дженніфер Зеккер в Нью-Йорку, — але коли малюки виходять із класу і бачать своїх мам, вони тут же влазять у коляски". Підніміть планку — ваша дитина буде тягнутися, щоб досягти її.

Не переробляйте те, що зробив малюк. Якщо ваша дитина лягає спати, чиніть опір своїм бажанням згладити ковдру. Якщо малюк надів штани в горошок, а футболку в смужку — похваліть його неординарний стиль.

Нехай дитина сама вирішує прості проблеми. Якщо ви бачите, що ваша дитина намагається зібрати іграшки або дістати книгу з невисокої полиці, зробіть паузу, перш ніж вдатися до допомоги. За умови, що дитина перебуває в безпеці, не кидайтеся відразу ж робити роботу за нього — дайте малюкові хвилину для самостійного рішення.

Похвала є ключовим фактором, особливо якщо ваша дитина не знаходиться в фазі співпраці з вами. Постарайтеся заохочувати і хвалити гарну поведінку, і не реагувати на погане — діти повторюють поведінку, яке привертає увагу.

Переконайтеся, що ви випадково (або спеціально) не порівнюєте свою дитину з іншими дітьми. Наприклад, малюк тільки вчиться зав'язувати шнурки на своєму взутті, і у нього цей процес займає багато часу — але констатація факту, що його друзі вже знають, як в'язати вузли на шнурках може змусити дитину думати в термінах "краще" і "гірше", і прийти до висновку, що вона поступається своїм одноліткам. Натомість зосередьтеся на підтримку її інтересів, хваліть дитину і за її зусилля і майстерність.

Навчіть свого малюка, що найважливіше порівняння полягає не між ним і його кращим другом (або однокласницею або старшим братом), а тим, яким він сам був в минулому. Діти повинні навчитися порівнювати себе з самими собою.

Заохочуйте ігри, адже грати — це робота малюка. Переконайтеся, що у дитини є такі предмети, як наряди для ляльок, конструктор, фарба і папір, пластилін, щоб цікаво проводити свій час.

Залучіть малюка до виправлення своїх помилок. Якщо ви виявите "шедевр" на стінах, попросіть дитину допомогти вам змити фарби. Якщо малюк перекинув вежу з кубиків свого приятеля, попросіть його допомогти відновити її.

Раніше "Коментарі" писали про те, як перетворити домашню кухню в наукову лабораторію для дітей




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини