Головна Новини Дозвілля діти Підтримка соціального та емоційного розвитку підлітка
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка соціального та емоційного розвитку підлітка

Кілька порад, які допоможуть вам підтримати соціальний та емоційний розвиток вашої дитини в перехідному віці

6 січня 2021, 14:46
Поділіться публікацією:


Підтримка соціального та емоційного розвитку підлітка

Компанія підлітків. Фото: theidealist.ru

Будьте зразком для наслідування для формування і підтримки позитивних відносин — зі своїми друзями, дітьми, членами сім'ї та колегами. Ваша дитина буде вчитися будувати відносини, в яких є повага, співпереживання і позитивні способи вирішення конфліктів.

Зустріньтеся з друзями своєї дитини та запросіть їх додому. Це допоможе вам підтримувати зв'язок з соціальними відносинами вашої дитини. Також ви зрозумієте, наскільки важливі друзі для почуття власної гідності дитини. Якщо вас турбує вибір друзів вашого підлітка, надайте йому м'яке і послідовне керівництво.

Слухайте свою дитину. Якщо ваша дитина хоче поговорити, зупиніться і дайте їй можливість повністю заволодіти вашою увагою. Якщо ви дуже зайняті, назвіть дитині певний час, коли зможете її вислухати. Поважайте почуття своєї дитини та намагайтеся зрозуміти їх перспективу. Наприклад: "Схоже, ти відчуваєш себе спустошеним, тому що не можеш піти на вечірку в четвер увечері".

Будьте відвертими та відкритими у своїх почуттях. Зокрема, розкажіть своїй дитині, як ви себе почуваєте, коли вона поводить себе певним чином. Наприклад: "Я була дуже рада, коли ти запросив мене в школу". Це допомагає підлітку навчитися читати та реагувати на емоції. Він також моделює позитивні і конструктивні способи спілкування з іншими людьми.

Поговоріть з вашою дитиною про взаємини, секс і сексуальність. Дізнайтеся, що знає ваша дитина. Виправте будь-яку дезінформацію і дайте реальні факти. Використовуйте бесіду як шанс обговорити відповідну сексуальну поведінку і моральні цінності. Обов'язково дайте своїй дитині зрозуміти, що ви готові говорити з нею на будь-які, навіть самі незручні, теми.

Зосередьтеся на нефізичному. Підлітки часто сором'язливі і стурбовані своїм тілом і зовнішністю. Тому зміцніть позитивні аспекти соціального та емоційного розвитку вашої дитини. Наприклад, ви могли б похвалити її за те, що вона хороший друг, або за широке коло інтересів, або за те, що дитина добре вчиться в школі й так далі.

Раніше "Коментарі" писали, які підлітки рідше страждають від депресій.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини