Головна Новини Дозвілля діти "Мама, не йди!" - 10 способів уникнути стресу і сліз під час розлуки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мама, не йди!" - 10 способів уникнути стресу і сліз під час розлуки

Як зробити час, проведений далеко від дитини, менш стресовим для вас обох

12 лютого 2021, 11:48
Поділіться публікацією:

Діти у віці до 6 місяців часто можуть безпроблемно обходитися без мами протягом однієї-двох ночей.

"Мама, не йди!" - 10 способів уникнути стресу і сліз під час розлуки

Тато та малюк. ФОТО: GETTY IMAGES

"На 7 — 8 місяці дитині стає зрозуміло — коли мама йде, вона знаходиться в іншому місці, не поруч з ним", — каже дитячий психолог Анастасія Бірюкова.

Ви також повинні уникнути поїздки, якщо ваша дитина тільки що пройшла через травматичний досвід, такий як розлучення батьків або переїзд у новий будинок.

Знайомі речі

Якщо це можливо, нехай ваша дитина залишається у своєму власному будинку з тим, кого вона добре знає — дідусь, бабуся або няня. Якщо малюк повинен знаходитися далеко від будинку — не відокремлюйте його від братів і сестер, і переконайтеся, що його улюблена ковдра або плюшевий ведмедик для сну поїхали разом з дитиною.

Розкажіть дитині, чого слід очікувати

Дітям дійсно потрібно навчитися довіряти вам, тому прогнозуйте, а потім робіть те, про що говорите. Не пропускайте пояснення тільки тому, що вважаєте, що ваша дитина ще занадто мала, щоб зрозуміти — ваш тон голосу і ставлення до малюка посилають йому правильне повідомлення, перш ніж він зрозуміє весь сенс ваших слів.

Розкажіть, куди ви збираєтеся

Будь це похід у зоопарк з дідусем, або відвідування пекарні з тіткою Ніною — підкреслюйте, скільки задоволення ваша дитина отримає під час вашої відсутності.

Репетиція перед поїздкою

Перед першою тривалою і далекою поїздкою зробіть кілька коротких репетицій.

"Ви повинні допомогти дітям поступово навчитися переносити розлуку, — каже психолог, — спробуйте провести без малюка кілька днів протягом тижня".

Якщо це неможливо — ночівля у бабусі або кілька годин після обіду з нянею можуть також допомогти підготувати вашого малюка до більш тривалої розлуки з вами.

Завжди прощайтеся

Дитина зможе краще адаптуватися до розлуки, якщо бачить маму і тата, перш ніж вони підуть. Якщо малюк спить або відволікся, коли його батьки йдуть, він може прокинутися, звернути увагу, що мами немає, і почати сильно плакати.

Залиште нагадування про себе

Залиште щось своє малюкові, щоб заспокоїти його під час вашої відсутності — дитина може дивитися сімейне відео, розглядати вашу фотографію або спати в одній з ваших футболок.

Залишайтеся на зв'язку

Розгляньте можливість відправки листівок вашому малюкові, перш ніж поїхати, — таким чином, вони будуть приходити до нього під час вашої відсутності. Не забувайте і про телефонні дзвінки — дітей різного віку це дуже обнадіює. Якщо дитина починає плакати під час вашої розмови — прийшов час попрощатися.

Підготуйтеся до змін після повернення додому

Коли ви приїдете додому, ви можете побачити трохи регресії — це можуть бути такі нові звички, як смоктання великого пальця, раптова відмова від горщика і т.д. Але так само як і страх дитини розлучатися з вами, згодом це пройде.

Раніше "Коментарі" публікували відповіді на найпопулярніші питання про смерть, які задають діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини