Головна Новини Дозвілля діти «Мама, купи!» або як робити покупки з дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мама, купи!» або як робити покупки з дітьми

Кожна мама рано чи пізно стикається зі сльозами свого чада в магазині. Експерти розповіли, як правильно ходити з малюком на шопінг без істерик і з задоволенням для всіх.

4 листопада 2020, 15:31
Поділіться публікацією:


«Мама, купи!» або як робити покупки з дітьми

Фото: ipsyholog.ru

Важливо розуміти, що сотні тисяч доларів були витрачені на упаковку і рекламу товарів, представлених в кожному магазині. Тому, коли ви йдете в супермаркет, звичайно ж, дитині хочеться — все смачно, все красиво упаковано і лежить на самому видному місці — ну як можна встояти перед величезною світовою машиною, яка працювала на те, щоб це захотілося купити?

Якщо можете купити іграшку — купуйте

Коли дитина просить купити іграшку в магазині, перше, про що ви повинні подумати — чи дозволяє ваш бюджет купити її чи ні? "Якщо ви можете купити те, що просить дитина — купіть, не відкладайте придбання іграшки на потім, - каже психолог, — це спонтанне рішення подарує вам і малюкові масу задоволення і гарного настрою". Багато мам вважають, що якщо потурати всім примхам малюка в магазині — це його розпестить. Але це не зовсім так. У дорослої людини часто виникає бажання побалувати себе чимось — такі ж бажання притаманні й маленьким дітям.

Якщо немає можливості купити — скажіть про це

Якщо у вас немає можливості купити дитині те, що вона просить, скажіть їй про це чесно, нічого не прикрашаючи.

1.       Немає грошей, але ви не проти — купите пізніше. Відкрийте гаманець та покажіть його дитині зі словами: "Дивись, зараз у мене немає грошей на цю іграшку, але я хочу тобі її купити. Давай повернемося за нею завтра / ввечері / через годину?". Якщо ви завжди виконуєте те, що обіцяли, то у неї не буде причин закочувати істерику, адже вона буде впевнена, що ви купите цю іграшку.

2.       Проти з ідейних міркувань — тримайте лінію. Бувають ситуації, коли ви проти покупки з яких-небудь ідейних міркувань (наприклад, ви вважаєте, що мобільний телефон потрібен дитині раніше 8 років). Постарайтеся пояснити малюку свою позицію, сказавши, що не плануєте до такого-то часу купувати йому цю річ, і тримайте цю лінію весь час. Дуже важливо не зародити в дитині очікування і сподівання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини