Головна Новини Дозвілля діти Коли дітям потрібен мобільний телефон
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли дітям потрібен мобільний телефон

Згідно з результатами опитування у 2014 році, надрукованим в MediaSmarts, чверть учнів перших класів і половина школярів другого класу володіють мобільними телефонами. Можливо, до них відноситься і Ваша дитина

2 грудня 2020, 12:09
Поділіться публікацією:


Коли дітям потрібен мобільний телефон

Фото: podrobnosti

Думка ЗА

Коли дитина починає ходити в школу самостійно та користуватися громадським транспортом — телефон стає важливим засобом комунікації. Дитина може безперешкодно попередити батьків, що вона благополучно прибула на тренування або збирається додому трохи пізніше.

У багатьох сім'ях придбання телефону для дитини означає встановлення кордонів. Батьки встановлюють правила, коли й де можна використовувати телефон, і як тримати його в безпеці від крадіжки та поломки. В такому випадку діти не мають доступ до сайтів соціальних мереж, а також батьки обговорюють з ними питання про дзвінки невідомих абонентів і кібер-знущання.

Думка ПРОТИ

Як тільки в сім'ї підіймається питання про мобільний телефон, ви можете дати зрозуміти, що це не відбудеться найближчим часом. Це не означає, що ви проти технологій. Діти використовують ноутбук і IPAD, вони мають плеєр і Wi-Fi. Всі ці речі говорять на вашу користь, просто поясніть дітям причину своєї відмови.

У багатьох батьків є конкретні побоювання: що хтось може вкрасти телефон, попросити і в процесі пошкодити його, або що дитина може відволікатися на текстові повідомлення або говорити телефоном на ходу і вийти на смугу зустрічного руху.

Думка психолога

Мудре використання мобільних телефонів може забезпечити спокій батьків, але в цьому випадку з дитиною необхідно провести відповідні бесіди про безпеку та правила користування.

Як і більшість речей, ваша власна поведінка є ключовим фактором. Покажіть дитині, що ви можете зберегти контроль над своїм мобільним телефоном, а не він має контроль над вами.

Як батьки тільки ви можете прийняти єдине правильне рішення про покупку телефону для своєї дитини. Зважте всі за і проти. Не купуйте телефон своїй дитині, якщо вважаєте, що він буде монополізувати увесь дитячий час, пам'ятайте, що електронні гаджети мають дуже потужний вплив, щоб боротися з ними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини