Головна Новини Дозвілля діти Годування малюка в перший рік життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Годування малюка в перший рік життя

У маленьких дітей утворюється ряд звичок і навичок, пов'язаних з прийомом їжі. Важливо привчити дитину до їжі різного смаку. Деякі діти звикають тільки до солодкої їжі та відмовляються від таких необхідних страв, як овочеве пюре або м'ясний фарш

6 січня 2021, 10:38
Поділіться публікацією:


Годування малюка в перший рік життя

Фото: firestock

Дуже важливо з перших же днів привчати дитину їсти у певні години.

У 5-6 місяців, коли лікар призначить маляті перший прикорм, давайте кашу або пюре тільки з ложки, а не через ріжок. Цей навик допоможе вам перевести дитину до 9 місяців за призначенням лікаря на дитяче харчування і привчити до різноманітної по консистенції та смаковим якостям їжі. Якщо ж прикорм дається дитині через ріжок, у неї утворюється звичка приймати тільки рідку їжу, і вона не зможе отримати все, що необхідно для його нормального фізичного розвитку. У дитини, яка звикла до ріжка, густа їжа або найменша грудочка в ній може викликати блювоту.

Здорові діти, якщо їх правильно годують, зазвичай їдять з апетитом. Дітей, які погано їдять, не слід розважати, намагаючись непомітно скласти в рот їжу, оскільки для її найкращого засвоєння треба, щоб вся увага була зосереджена на їжі.

Не можна годувати дитину насильно! Відмова від їжі зазвичай має свої причини: це може бути викликано хворобою дитини, незвичною обстановкою та іншими обставинами. Якщо дитина не їсть, краще пропустити одне годування, ніж вдаватися до насильства. Насильницьке годування викликає у дитини протест і закріплює негативне ставлення до їжі. При цьому може виникнути блювота, яка, повторившись кілька разів, закріплюється. Годування перетворюється на тортури і для матері, і для дитини.

Під час годування навіть самої маленької дитини необхідно в міру забруднення витирати їй щоки, підборіддя і рот. Дитині, яка звикла під час годування сидіти з "вусами" і "бородою", згодом важко буде засвоїти звичку користуватися серветкою, через те, що забруднені обличчя стане для неї звичайним явищем.

З 7-8-місячного віку потрібно привчати дитину пити з чашки, а 9-10-місячну дитину, якщо у неї вже не менше чотирьох зубів — привчати відкушувати шматочок хліба під час обіду. Частину хліба можна покришити в суп, а невеликий шматочок дати в руки та привчати відкушувати від нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини