Головна Новини Дозвілля діти Фобії, панічні атаки і посттравматичний стрес у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Фобії, панічні атаки і посттравматичний стрес у дітей

Досить часто маленькі діти бояться темряви, грози, собак, павуків і клоунів. Панічні атаки рідко трапляються у малюків, але стають більш поширеними в міру дорослішання. Посттравматичний стрес може статися, якщо дитина пережила травматичний досвід

17 грудня 2020, 15:03
Поділіться публікацією:


Фобії, панічні атаки і посттравматичний стрес у дітей

Фото: family3

Специфічні фобії у дітей

Деякі загальні фобії дитинства містять страх темряви, шторму, собак, павуків, костюмованих персонажів (наприклад, клоунів), висоти, крові та ін'єкцій. Діти з певними фобіями будуть намагатися уникати ситуації, яку бояться. Хоча дані фобії є загальними, зверніться за професійною допомогою, якщо страх вашої дитини:

- дійсно заважає повсякденному життю дитини

- це те, що дитина повинна була перерости

- триває довше шести місяців

Панічні атаки у дітей

Панічні атаки — це раптовий напад страху, що супроводжується фізичними почуттями, такими як прискорене серцебиття, задишка, утруднення в горлі або грудях, пітливість, запаморочення. Під час панічної атаки діти можуть думати, що вони вмирають або з ними відбувається щось жахливе. Ці види психічних епізодів досить рідко зустрічаються у маленьких дітей і більш поширені серед підлітків.

Панічний розлад

Страх або занепокоєння панічних атак називають панічним розладом. Для дітей з панічним розладом страх криється в самих панічних атаках, а не в конкретній ситуації. Це означає, що діти бояться своїх панічних симптомів, а не того, що викликає занепокоєння, наприклад, собаки, кусають їх, темрява і т.д. Панічні розлади дуже рідко трапляються в ранньому дитинстві — захворювання широко поширене серед старших підлітків і молодих людей.

Посттравматичний стрес

Посттравматичний стрес — це реакція на важку травматичну подію, під час якої дитина була поранена, відчувала сильний страх, відчувала себе вкрай наляканою або її життю щось загрожувало. Події, які можуть викликати таку реакцію, включають стихійні лиха, аварії і сексуальне, фізичне та емоційне насильство. Діти, які постраждали в результаті травматичної події, зазвичай виявляють занепокоєння протягом декількох тижнів після цього. Потім тривога поступово зникає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини