Головна Новини Дозвілля діти Дослідження показує, як медитація впливає на психічне здоров'я дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показує, як медитація впливає на психічне здоров'я дітей

Практика усвідомленості допоможе дітям навчитися зосередитися, впоратися зі стресом, регулювати емоції і розвивати позитивний прогноз

19 січня 2021, 15:32
Поділіться публікацією:

Зростаючий обсяг наукових досліджень показує позитивний вплив медитації на психічне здоров'я і благополуччя. У людини, що практикує усвідомленість, помітно поліпшується увага, знижується рівень стресу, а також підвищується здатність регулювати емоції, відчувати співчуття і співпереживання.

Дослідження показує, як медитація впливає на психічне здоров'я дітей

Діти медитують. Фото: artofbalance.ru

Як практикувати усвідомленість вдома 

Одним з основних методів усвідомленості є "перерва для мозку", під час якої діти роблять глибокий вдих і заспокоюють себе протягом трьох-п'яти хвилин, щоб заспокоїти свій розум і просто зосередитися. Батьки можуть заохочувати своїх дітей робити перерву під час виконання домашніх завдань, під час стресових ситуацій або просто при переході від одного виду діяльності до іншого.

Інші уроки охоплюють практику усвідомленого розуміння в ході повсякденної діяльності, наприклад, під час ходьби або їжі необхідно навчити дітей не думати про завтрашній тесті з математики або про день народження в суботу.

MindUP (усвідомленість) також розробляє додаток для навчання цим навичкам дітей, і деякі з них вже доступні в інших розробників — це простий і хороший спосіб для дітей навчитися даній практиці самостійно.

- "Посмішка розуму" (безкоштовно) пропонує сеанси уважності, розроблені групою психологів, які починаються зі швидкої серії питань, щоб зосередити розум з подальшими простими і легкими у виконанні вправами медитації.

- "Внутрішній світ для дітей" ($ 1,99) містить два способи медитації — барвисті повітряні кулі або полежати на хмарі, і дозволяє дітям створювати свій власний сад.

- Для сну існує "Медитація для дітей" (безкоштовно), де чотири історії перед сном перетворюються в керовані медитації, покликані сприяти релаксації.

Розвиток сімейної практики

Однак батьки повинні самостійно зробити вибір на користь медитації перш ніж намагатися навчити цього свою дитину. Ідеальним варіантом буде, якщо батьки заохочують своїх дітей зайняти кілька хвилин в день медитацією, і практикують її разом з ними. Вам дійсно необхідно знайти всього лише кілька хвилин на день, щоб закрити очі і звернути увагу на ваші думки, емоції та відчуття тіла.

 Так само як поживна їжа, фізичні вправи, читання і будь-яка інша звичка, медитація здатна перетворити діток в щасливих, здорових дорослих — навик, який допоможе дітям з'єднатися зі своїми думками та почуттями.

Раніше "Коментарі" писали, що розуміння темпераменту вашої дитини допоможе вам вибрати найбільш правильні стратегії для її виховання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення


Новини