Догляд за недоношеною дитиною

Кілька порад по догляду за недоношеними малюками, які суттєво полегшать ваше життя

Недоношені діти (народжені до 37 тижнів) часто починають своє життя з серйозними медичними проблемами, які можуть тривати кілька тижнів або навіть місяців. Починається цей період постійним доглядом в неонатальному відділенні лікарні інтенсивної терапії. Батьки ж ведуть зворотний відлік днів, коли вони зможуть поміняти лікарняні приміщення на зручності свого будинку.

Для багатьох недоношених дітей спеціальні медичні потреби будуть зберігатися і після виписки, а деякі когнітивні проблеми можуть тривати і в шкільні роки також. На щастя, при правильному догляді батьки можуть забезпечити своїх крихіток надійним захистом та щасливим дитинством.

Розробити план дій

Фахівці в даній медичній галузі кажуть, що сам обсяг допомоги, необхідної малюкові, зберігається й після виписки додому, тому часто може призвести батьків в шоковий стан. Як мама, ви краще знаєте, що для вашої дитини найкраще, і якщо ви не отримуєте потрібної для вас відповіді, спробуйте знайти ще одну думку.

Будьте уважні і відповідальні

Пам'ятайте про те, що ваш малюк дуже слабкий, тому варто почекати з візитами гостей. Оберігання ваших дітей дасть їм необхідну силу і більше можливостей для навчання. Уникайте також безпідставних частих поїздок в лікарню - ви просто витрачаєте свій час серед можливих різних інфекцій, що може бути небезпечним для життя малюка.

Групи однодумців в соціальних мережах

Почуття тривоги про свою недоношену дитину та розмови про це - нормально. Поділіться своїми проблемами з медичними консультантами або психологом. Також добре для батьків, які опинилися в такій ситуації, знаходиться в постійному контакті з іншими батьками недоношених дітей. З ними ви можете зустрітися в лікарні або в групах на Facebook.

Знайдіть якийсь час для себе

Немає ніякої провини у вашому бажанні провести трохи особистого часу далеко від дитини. Насправді, багато батьків говорять, що це допомагає їм впоратися з важкими днями і проблемами, пов'язаними з недоношеними дітьми.

Раніше "Коментарі" писали про те, які почуття іемоціі переживає жінка після передчасних пологів