Головна Новини Дозвілля діти Чому немовлята потребують окуліста
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому немовлята потребують окуліста

Фахівці рекомендують батькам обстежити своїх немовлят у віці пів року. Це потрібно для того, щоб переконатися, що всі функції зору дитини працюють і розвиваються своєю чергою

24 листопада 2020, 14:53
Поділіться публікацією:


Чому немовлята потребують окуліста

Фото: zastavki

За допомогою скринінгової діагностики основних функцій зору офтальмологи-оптометристи можуть отримати багато інформації просто дивлячись на очі вашої дитини, перевірити координацію м'язів, виявити будь-які проблеми зі здоров'ям, і навіть визначити чи потребує ваш малюк окуляри. Ранній іспит очей — це відмінний спосіб, щоб зрозуміти, що розвиток очей дитини на правильному шляху.

Діагностика

Як правило, ваша дитина буде сидіти у вас на колінах, в той час, як оптик виконує іспит очей, який може тривати від 15 хвилин до години, в залежності від того, чи використовуються очні краплі. 

Під час процедури лікарі використовують іграшку, яка обертається, щоб побачити, як очі немовляти рухаються. Очі повинні рухатися в тому ж напрямку разом, не повертаючи всередину або назовні (такий стан називається косоокістю).

Далі окуліст буде використовувати ретиноскоп, щоб побачити, як світло відбивається в очах. Різні лінзи, розташовані в передній частині ока, реагують і фокусуються, в той час, як оптик спостерігає, як світло відбивається в очах, щоб визначити рецепт для дитини.

Потім використовується офтальмоскоп для перевірки наявності будь-яких проблем зі здоров'ям очей. У деяких випадках оптик може закапати краплі в очі дитини, щоб розширити зіниці. Краплі роблять очі  надзвичайно чутливими до світла, тому лікар рекомендує батькам принести пару дитячих сонцезахисних окулярів, щоб захистити очі дитини від сонця на шляху додому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини