Головна Новини Дозвілля діти Чому малюк погано себе веде
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому малюк погано себе веде

Навіть найсолодший малюк здатний робити те, що зводить вас з розуму. На щастя, ви можете пом'якшити ці проблеми

16 грудня 2020, 09:41
Поділіться публікацією:


Чому малюк погано себе веде

Фото: detki.guru

Навіть найпоступливіший малюк може проходити через періоди, коли він відмовляється робити такі речі, як сон, одягатися чи їсти те, що дає йому мама. Діти у віці 3-4 років перевіряють межі допустимої поведінки за допомогою дій, які часто не радують батьків. Це абсолютно нормальний спосіб для дітей реагувати на ситуації, які їм не подобаються.

Брехня

Діти в цьому віці ще не розуміють, чому не можна говорити неправду. Дошкільнята зазвичай вдаються до двох видів брехні — брехня для самозбереження і фантастична вигадка. Перший вид брехні, наприклад, заперечення того, що це вона розмалювала шпалери, допомагає дитині уникнути покарання. Що б ви не робили, не карайте дитину за брехню. Фантазуючи, ваш малюк може легко повірити у свою вигадку, тому урок про важливість правди буде більш ефективним, ніж десятихвилинний тайм-аут в цьому віці.

Ниття і сльози

Ниття — вираз такого невдоволення, як нудьга або голод. Крім того, ваш дошкільник, ймовірно, вже зрозумів, що ниття — ефективний спосіб привернути вашу увагу. Навіть під час сильної істерики у дитини вам важливо зберігати спокій.

Кидає речі

Ваша дитина може щиро хотіти побачити, що відбувається, коли вона кидає Барбі своєї сестри у ванну, повну води. Але дошкільнята зазвичай кидають речі під час нападів гніву, коли вони засмучені або хочуть привернути вашу увагу. Малюки часто не усвідомлюють свої власні сили і ті втрати, які можуть завдати. Тому, якщо ви не хочете встановлювати куленепробивне скло перед шафою з вашою порцеляною, встановіть чіткі правила про те, що можна кинути (м'які кульки та подушки) і де (на дворі або в ліжку).

Говорить "ні"

Підготуйтеся до частих випадків непокори малюка, коли стикаєтесь з цими ситуаціями:

- час вставати або лягати спати (діти частіше сперечаються, коли відчувають себе втомленими);

- час прийому їжі (оскільки малюк майже завжди повинен відірватися від веселої діяльності, коли прийшов час їсти);

- зустріч з новими друзями (будь-який незнайомий досвід може змусити деяких дітей хвилюватися);

- в торговому центрі або на ігровому майданчику (коли навколо дитини багато незнайомих людей і звуків, вони рідко бувають позитивно налаштованими).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини