Чому немовлята потребують окуліста

Фахівці рекомендують батькам обстежити своїх немовлят у віці пів року. Це потрібно для того, щоб переконатися, що всі функції зору дитини працюють і розвиваються своєю чергою


За допомогою скринінгової діагностики основних функцій зору офтальмологи-оптометристи можуть отримати багато інформації просто дивлячись на очі вашої дитини, перевірити координацію м'язів, виявити будь-які проблеми зі здоров'ям, і навіть визначити чи потребує ваш малюк окуляри. Ранній іспит очей - це відмінний спосіб, щоб зрозуміти, що розвиток очей дитини на правильному шляху.

Діагностика

Як правило, ваша дитина буде сидіти у вас на колінах, в той час, як оптик виконує іспит очей, який може тривати від 15 хвилин до години, в залежності від того, чи використовуються очні краплі.

Під час процедури лікарі використовують іграшку, яка обертається, щоб побачити, як очі немовляти рухаються. Очі повинні рухатися в тому ж напрямку разом, не повертаючи всередину або назовні (такий стан називається косоокістю).

Далі окуліст буде використовувати ретиноскоп, щоб побачити, як світло відбивається в очах. Різні лінзи, розташовані в передній частині ока, реагують і фокусуються, в той час, як оптик спостерігає, як світло відбивається в очах, щоб визначити рецепт для дитини.

Потім використовується офтальмоскоп для перевірки наявності будь-яких проблем зі здоров'ям очей. У деяких випадках оптик може закапати краплі в очі дитини, щоб розширити зіниці. Краплі роблять очі надзвичайно чутливими до світла, тому лікар рекомендує батькам принести пару дитячих сонцезахисних окулярів, щоб захистити очі дитини від сонця на шляху додому.