Головна Новини Дозвілля діти Боязнь розлуки у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Боязнь розлуки у дітей

Боязнь розлуки у дітей полягає в тому, що діти бояться розлучитися зі своїми батьками або опікунами. Це звичайне і нормальне явище серед немовлят і дітей молодшого віку

7 грудня 2020, 14:41
Поділіться публікацією:


Боязнь розлуки у дітей

Фото: blog.karpachoff

Що таке страх розлуки у дітей?

Боязнь розлуки — загальний і нормальний страх того, що діти повинні бути далеко від своїх батьків або опікунів. Боязнь розлуки може початися у віці 9 місяців і досягти свого піку у дітей у віці 14 — 18 місяців. Зазвичай поступово зникає в ранньому дитинстві. Ці тривоги є нормальною частиною розвитку, тому не варто сильно турбуватися.

Допомога дітям з острахом розлуки

Якщо ви плануєте залишити дитину в новій обстановці — центр по догляду за дітьми, дитячий садок, будинок няні — проведіть час на новому місці з дитиною до розлуки. Ваш малюк буде менше засмучений, якщо він залишиться у безпечному, знайомому йому місці зі знайомими людьми, яким він довіряє.

Нехай ваша дитина візьме з собою з дому те, що вона любить, наприклад, плюшевого ведмедя, подушку або ковдру. Ці предмети допоможуть вашій дитині відчувати себе більш комфортно у новій для неї обстановці.

Розкажіть вихователям у дитячому центрі, садку або школі про занепокоєння дитини з приводу розлуки та повідомте про все, що ви робите, щоб допомогти їй. Таким чином, інші люди в оточенні вашої дитини зможуть надати їй постійну підтримку.

Розкажіть дитині, коли ви поїдете і коли повернетеся. Якщо ви підете, не попрощавшись, це може погіршити ситуацію. Ваша дитина буде відчувати себе покинутою або засмученою, коли зрозуміє, що вас немає поруч.

Захопіть малюка приємною йому діяльністю, перш ніж піти.

Читайте книги або складайте розповіді з вашою дитиною про боязнь розлуки, наприклад, "Жив колись маленький кролик, який не хотів залишатися сам без мами в нірці. Він боявся, що зовні ... ". Подібні історії допоможуть вашій дитині відчути, що вона не самотня у своїй боязні розлучатися з батьками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини