Головна Новини Дозвілля діти Як визначити, чи готові ви до другої дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як визначити, чи готові ви до другої дитини

Деякі питання, які слід розглянути, перш ніж привітати нового члена родини у своєму житті

28 січня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Деякі батьки зізнаються, що рішення мати другу дитину дається ще складніше, ніж зважитися на першу. Ви повинні подумати про те, як ця дитина вплине на ваш спосіб життя, фінанси, роботу, відносини і, звичайно ж, на ваших дітей.

Як визначити, чи готові ви до другої дитини

Друга вагітність. Фото: mama.ua

"Звичайно, майже всі — від лікарів і вчених до ваших друзів і сусідів — мають власну думку щодо ідеального часу для дітей та кількісного розміру сім'ї. Зважте всі плюси та мінуси, а потім прийміть своє власне рішення", — говорить сімейний психолог Анастасія Бірюкова.

Кращий час для другої дитини

Деякі пари вважають за краще почекати мінімум кілька років. Таким чином, ваш перший малюк отримає від вас індивідуальну увагу і стане досить дорослим, щоб прийняти нового члена сім'ї. Інші батьки бачать перевагу в тому, щоб мати дітей з мінімальною різницею у віці, щоб вони змогли бути друзями.

З точки зору взаємин дітей з батьками та суперництва між братами та сестрами, багато експертів вважають, що найкращий час для другої дитини — коли першому малюкові приблизно 1 рік або він старше 4 років. Однорічні діти ще не мають почуття свого виняткового статусу, тому менш схильні обурюватися у зв'язку з появою новачка. Діти старше 4 років вже встигли привернути увагу мами й тата — плюс, вони тепер активно розвиваються в самостійних діях.

Деякі аспекти, які необхідно враховувати при плануванні другої дитини:

- Ваш спосіб життя. У вас стійкий режим дня і харчування щодо інших дітей? Вам подобається доглядати за дитиною? Чи всі члени сім'ї добре сплять протягом ночі? Ви прийшли до того, що у вас і вашого партнера є час один для одного? Можливо, ви повернулися на роботу, і вам це подобається. Подумайте, чи є у вас час і енергія, необхідні дитині, і чи готові ваші діти справлятися з реальністю появи нової дитини в будинку.

- Ваше фінансове становище. Подумайте про те, щоб відкласти гроші в сімейному бюджеті, перш ніж ви завагітніє другою дитиною. Чи можете ви дозволити собі кинути роботу, або заплатити няні за догляд за новонародженою дитиною, якщо ви вирішите зберегти свою роботу?

- Ваш вік. На жаль, вік для материнства має особливе значення. Якщо вам 38 років, і ви хочете ще двох дітей — у вас немає розкоші чекати, щоб різниця у віці між дітьми була 4-5 років. Але якщо ви молодше 30 років і не маєте проблем зі здоров'ям, які можуть утруднити зачаття, ви можете трохи почекати.

- Згода обох партнерів. Сядьте разом і обговоріть свої точки зору. Ви можете нічого не вирішити відразу, але у вас з'явиться краще розуміння проблеми.

Раніше "Коментарі" писали, чому новонароджений малюк не може скріпити союз своїх батьків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Виктория

29 січня 2021, 09:20

Необходимые витамины для беременных, США, качество GMP по триместрам, от токсикоза, для лактации, при отёчности, простуде, запорах у беременных. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини