Головна Новини Дозвілля діти Як допомогти малюкові полюбити їжу - поради експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як допомогти малюкові полюбити їжу - поради експертів

Любов до нових продуктів не є вродженою, - це те, чого потрібно навчити малюка

27 січня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Звички харчування, встановлені в дитинстві, впливають на вибір улюблених і неулюблених продуктів дитини протягом усього дитинства, підліткового віку і навіть у дорослому житті.

Як допомогти малюкові полюбити їжу - поради експертів

Дитина самостійно їсть. Фото: shutterstock

Ось як ви можете допомогти своїй дитині полюбити всі види їжі.

Наберіться терпіння

Наберіться терпіння, оскільки процес відкриття нового смаку вимагає часу. Дослідження показали, що діти будуть споживати більше фруктів або овочів після того, як вони спробували їх, щонайменше, вісім або дев'ять разів. Але багато батьків здаються після трьох-п'яти спроб, якщо дитині не подобається конкретний продукт.

Забезпечте різноманітність продуктів

Більшість дітей починають відмовлятися від нових продуктів (навіть улюблених) приблизно у віці 2 років. Тому, чим ширший спектр смаків дізнаються діти до цього віку, тим більше продуктів вони їстимуть, коли настане фаза "не хочу, не буду".

Спокій в пріоритеті

За словами педіатра — дієтолога Наталії Стасенко, відмова малюка від їжі може бути відповіддю на напружену ситуацію, пов'язану з харчуванням.

"Занепокоєння і стрес — це придушення апетиту вашої дитини, — каже Наталя, — сімейні прийоми їжі повинні об'єднувати сім'ю, тому ваше завдання — моделювати здорову насолоду від їжі, створюючи безпечне і щасливе середовище за обіднім столом для вашої дитини".

Десерт

Занадто часто він перетворюється на головне джерело конфлікту і стресу між батьками і дітьми. Абсолютно нормально, якщо у вас є традиційний десерт, наприклад, печиво або пиріг, але спробуйте подавати десерт разом з їжею, щоб применшити його значення. Звичайно, ваша дитина може іноді спочатку з'їсти десерт або навіть в середині їжі — але це нормально. Поки ви тримаєте розмір порції маленьким і не пропонуєте ніяких солодких заохочень, дитина, швидше за все, з'їсть і інші продукти.

Пробуйте різні торгові марки та бренди

Хочете уникнути ситуації, коли дитина їстиме тільки одну марку хліба або один тип сиру? З самого початку змішуйте бренди, сорти, розміри, форми і аромати продуктів, які ви подаєте.

Ігноруйте гримаси

Якщо ваша дитина морщить ніс, коли їсть пюре з броколі, не думайте, що вона ненавидить його. Дослідники говорять, що гримаса — це абсолютно нормальний вираз обличчя під час годування, але це не означає, що немовлятам не подобається смак їжі.

Ваші власні звички і уподобання

Якщо у вас є проблеми з деякими продуктами або зайвою вагою — це може відбитися на перевагах вашої дитини.

Раніше "Коментарі" писали про три міфи про малоїжок - поради батькам, як мотивувати дитину спробувати нові продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини