Головна Новини Дозвілля подорожі Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму

На честь Дня туризму українські знаменитості розповіли, як на їх подорожі вплинула пандемія коронавірусу та карантинні заходи, які через неї вводили по всьому світу

27 вересня 2020, 20:55
Поділіться публікацією:

Щорічно 27 вересня в Україні відзначається День туризму. Професійне свято всіх тих, хто працює в сфері туризму, а також любителів подорожей. В цьому році по сфері відпочинку та розваг завдала сильного удару корона-криза. І навіть зіркові мандрівники були змушені кардинально змінювати плани. Видання "Коментарі" поспілкувалося на цю тему з українськими знаменитостями, розпитавши, де вони побували в цьому році, як корона-криза вплинула на плани, де мріють побувати.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму

Фото: з архіву М. Мельник

Дмитро Ступка, актор театру і кіно:

— Побували в цьому році у В'єтнамі на острові Фукуок (ще взимку, з дружиною-телеведучою Поліною Логуновою і донькою Богданою — ред.). "Зачепив" він дешевими морепродуктами і фруктами! А так, плюс-мінус, Азія всюди однакова... Багато разів були в Таїланді, захотілося подивитися В'єтнам. Незабаром глянемо і Камбоджу. Найближчим часом летимо до Туреччини.

"Корона", звичайно, багато чого зіпсувала. Але — вище ніс! Мріємо побувати в Японії, Англії, Австралії, на островах Аруба та Кірібаті.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 2
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 3

Юлія Панкова, ведуча проекту "Ревізор" (Новий канал):

— Основний критерій відпочинку для мене — це безпека. Особливо під час карантину. Я навіть не розглядала варіанти відпочинку в готелі. Адже не можу бути впевненою в якості закладів, в яких ми з командою не проводили ревізії. Думала орендувати апартаменти в Одесі. Але побачила в соціальних мережах, як зараз людно в місті. Тому заради своєї безпеки відхилила цю ідею. Для відпочинку обрала будиночок у самого моря неподалік від Коблево, де я ні з ким не контактувала.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 4
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 5
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 6
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 7
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 8
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 9
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 10

Атмосфера там — просто чудо. Мій ранок починався з кави і виду на море. Кожен день їздила до рибалок за свіжою рибкою. Досхочу наїлася бичків, сардин, раків і креветок. Готувала і насолоджувалася смаком. А ще їздила на устричну ферму, Уманський тепличний комбінат, гуляла по вуличках Одеси. Дорогою додому відвідала лавандовий гай під Києвом. Там неймовірна краса! Під час карантину зрозуміла, наскільки наша країна багата і мальовнича.

Але, незважаючи на відмінний відпочинок в межах України, дуже сумую за своїми гастрономічними подорожами (Юлія організовує авторські гастротури, — ред.). Мрію вже, нарешті, поїхати в Італію.

Руслан Сенічкін, ведучий "Сніданку з 1+1":

— Влітку ми з мамою і сестрою кілька днів провели в Карпатах. Я хотів показати родині наші гори, тому що вони ніколи їх не бачили. Для мене це велике задоволення — зробити відкриття для своїх рідних і близьких людей.

Цього року Карпати незвичні — тихі та спокійні. Два роки тому або навіть в минулому році в літньому сезоні було дуже багато людей, а готелі, садиби і гестхауси були переповнені. В цьому ж році через карантин у Карпатському регіоні було дуже мало народу. А ось погода була прекрасною: і сонце, і невеликий дощик, і хмаринки. Я насолоджувався Карпатами. Такими я їх ще не бачив!

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 11

Зараз небезпечно літати за кордон. ВООЗ постійно говорить про другу хвилю пандемії. До того ж, потрібно взяти до уваги ситуацію під час першої хвилі, коли люди виїхали за кордон і застрягли там, тому що закрили кордони і перестали літати літаки. Не хочу бути в подібній ситуації і піддавати себе цієї небезпеки, тому я вибираю подорожі по Україні.

Ігор Кондратюк, телеведучий, продюсер:

— Коронавірус нам зламав ВСІ плани на літо! Тому що ми ще в лютому запланували поїздку в США, купили авіаквитки, забронювали готелі, сплатили оренду авто... Зараз нам повернули гроші тільки за оренду (там була спецоренда, тому і платили вперед) авто і готелів.

А перед цим молодша дочка, школярка Поліна, повинна була два тижні вчитися в Англії, у літній мовній школі. Вона їздила туди чотири роки поспіль. Але в цьому році — облом... Авіакомпанії досі не повернули кошти, до слова. Кажуть, протягом 90 робочих днів.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 12
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 13
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 14

Але головний облом — скасування чемпіонату Європи з футболу! Точніше — перенесення на 2021-й. У нас з дружиною були і квитки на матчі, і авіаквитки, і бронювання готелів. Навіть були (і є досі, але вже — на наступний рік) на фінал в Лондоні! Така печалька...

А відвідали ми тільки Болгарію, на авто, в серпні.

Марія Мельник, ведуча програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна":

— Цей Новий рік я зустрічала на Канарських островах, при цьому ми прилетіли ввечері 31-го і ледь встигли придбати продукти до святкового столу і наповнити келихи шампанським! Я довго сумнівалася — чи варто їхати на Новий рік, або почекати весни. Але коли почали закривати кордони в зв'язку з коронавірусом, зрозуміла, як круто, що все ж до карантину встигли відпочити!

На свій День народження ми з чоловіком планували велику подорож Європою на машині, і замість цього сиділи вдома. Пощастило, що це був мій робочий день, і хоч там була можливість зустрітися з частиною друзів.

Однак карантин дозволив оцінити красу нашої країни ще більше! Рафтінг Південним Бугом, скелелазіння в Буцькому каньйоні, косметичні процедури в озері Сиваш, неймовірної краси рожеве озеро, повітряні кулі в Кам'янці-Подільському... Це частина місць, які порадували нас в цьому році, куди дуже хочеться повернутися!

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 15
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 16
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 17
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 18
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 19

Ну, і все-таки ризикнули полетіти в Туреччину! Як не крути — страшно — раптом кордону закриють, а раптом через хвилювання підніметься температура... Я вже втретє була в Туреччині, однак не в форматі all inclusive. Один раз з чоловіком були в поході, і двічі, подорожуючи машиною! Це, звичайно, космос! Я дуже-дуже-дуже рекомендую відпочити там саме машиною! Ви закохаєтесь відразу! Просто їдеш і за кожним кутом знаходиш щось особливо гарне, смачне або приголомшливе! До речі, наш маршрут з рекомендаціями вже у мене на сторінці в Instagram! І головне, ми ж літали на параплані. Як я на це зважилася, досі залишається загадкою (сміється).

Якщо підсумувати, то для мене подорожі — це те, куди варто інвестувати і не відкладати на потім. Тому що життя — воно тут і зараз!

Анастасія Кошман, ведуча реаліті-шоу "У кого більше?" (Новий канал):

Мені пощастило. Тому що я, так би мовити, заскочила в останній вагон поїзда і в січні побувала в США. Давно хотіла відзначити своє 30-річчя в Америці, а саме — в Орландо. Там є Universal Studios Orlando і окремий парк "World of Harry Potter". А оскільки я пристрасна прихильниця цієї історії, то була дуже рада провести свій день народження в мантії і з чарівною паличкою в руках (посміхається).

Вже після цієї моєї поїздки, власне, і почалися розмови про коронавірус. Я тоді думала, що це фейк, і такого бути не може. Тож не надала новинам особливого значення.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 20
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 21
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 22
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 23
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 24
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 25
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 26
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 27
Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 28

Також в цьому році я побувала в Болгарії. Влітку, коли відкрили кордони, ми з подружкою полетіли на море. Була вигідна пропозиція, тому не втрималися.

Словом, скаржитися мені нема на що. Але я, як людина, залежна від подорожей, охоче кудись вже полетіла б. Наприклад, в Рим або Париж. Незважаючи на те, що не один рік вела різні тревел-проекти, в Європі я бувала мало. У Мексиці, наприклад, була, а у Франції — ні.

Євген Хмара, композитор, піаніст-віртуоз:

— Всіх читачів привітаю з Днем туризму. Цей рік, звичайно, унікальний в плані подорожей. У багатьох немає можливості відвідувати інші країни. Але є можливість відкрито нашу країну.

Для мене і моєї сім'ї цей рік почався з польоту в Таїланд на місяць. І повертаючись, ми якраз дізналися про те, що почалася пандемія. Все пішло як раз зі Сходу, але ми встигли проскочити.

Повернувшись до України, об'їздили багато міст в рамках всеукраїнського туру. І закінчили концертом у Львові. Крайній концерт був 8 березня, а вже незабаром оголосили карантин. З тих пір ніде, далі за Україну, ми не були.

Зоряні туристи на карантині: опитування «Коментарів» до Дня туризму - фото 29

Частину карантину провів з дітьми і дружиною в Полтаві, у дідуся Даші (в 2016-му Євген одружився на співачці Дарії Ковтун, сценічний псевдонім Odara, у пари підростають син Микола та донька Віра — ред.). На природі карантин переносити набагато легше, ніж в квартирі.

З порушених пандемією планів — поїздка в Грецію. Вона відмінилася. Але це такий рік... Потрібно просто прийняти все, що відбувається, усвідомити, поміняти десь своє мислення. І коли закінчиться карантин — подвійно отримувати задоволення від свободи. Все пізнається в порівнянні. Без білого ми не знали б, що таке чорне. І навпаки. Втративши на деякий час певну свободу пересування, подвійно будеш відчувати свято, коли з'явиться можливість нормально подорожувати.

Дуже б хотілося відвідати Австралію, Японію. В ідеалі — з концертами.

Мислимо позитивно, віримо у краще.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, які країни користуються найбільшою популярністю в 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини