Головна Новини Дозвілля подорожі Топ комах-гігантів з усього світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ комах-гігантів з усього світу

Довжина деяких представників світу комах може досягати півметра

30 жовтня 2020, 15:33 comments2467
Поділіться публікацією:

Більшість людей комах не люблять, а деякі навіть їх панічно бояться. Пропонуємо подивитися в очі своєму страху. Рейтинг найбільших комах в світі склав портал billionnews.ru. Забігаючи наперед, відзначимо, що жоден з цих гігантів в дикій природі на території України і її сусідів не зустрічаються.

Топ комах-гігантів з усього світу

Тарган-носоріг. Фото: pikabu.ru

Водяний скорпіон

Насправді це не справжній скорпіон. Просто дуже на нього схожий. Розмір дорослих комах — близько 4,5 сантиметрів. Незважаючи на це, водяні скорпіони — справжні майстри маскування. Живуть в стоячих водоймах і часто прикидаються опалим листком, щоб зловити здобич.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 2

Тарган-носоріг

Батьківщина цих величезних тарганів — Австралія. У довжину вони можуть досягати 8 сантиметрів, а важать близько 35 грам. До слова, ці гіганти ще й довгожителі. У дикій природі вони спокійно живуть близько 10 років, а вибирають для цього листову підстилку, яка починає підгнивати. Але при цьому самі таргани, як не дивно, дуже охайні.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 3

Коник Вета

Цих жителів Нової Зеландії ще називають печерними кониками. У довжину вони досягають 9 сантиметрів. Але при цьому дуже важкі, як для своїх розмірів — цілих 85 грамів.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 4

Листотіл

Ці милі створіння живуть в тропіках північно-східної Австралії, Південно-Східної Азії і на островах Меланезії. Зовні листотіл, справді, дуже схожий на листочок, що зробило його бездоганним майстром маскування. Він може годинами висіти на гілочці, залишаючись непомітним для хижаків. І це з його-то розмірами — 12,5 сантиметрів.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 5

Китайський богомол

Найчастіше ці богомоли зустрічаються саме в Китаї, звідки і пішла його назва. Виростають вони до 15 сантиметрів. І так, це ті самі богомоли, самцям яких після спарювання самки відгризають голови.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 6

Дроворуб-титан

Окремі особини цих комах виростають до 22 сантиметрів. Живуть в Південній Америці і проживають дуже коротке життя — від 3 до 5 тижнів. Весь цей час вони зовсім нічого не їдять. Їм зазвичай вистачає запасів, зроблених в личинковій стадії.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 7

Гігантська сколопендра

Ця красуня цілком може вирости до 30 сантиметрів. Живе вона в тропічних лісах Південної Америки. І, до речі, дуже агресивна і отруйна.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 8

Мегапалочник Чаня

Ось вже кого і варто боятися людям з інсектофобією (страх комах), то це мегапалочника. Його довжина з витягнутими лапами досягає 56 сантиметрів. Він майстерно маскується під гілки на дереві, мешкає в лісах острова Каліманджан і абсолютно безпечний для людини.

Топ комах-гігантів з усього світу - фото 9

Раніше "Коментарі" розповідали про те, яких комах можна вживати в їжу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини