Головна Новини Дозвілля подорожі Подорожі Європою: у МОЗ пояснили, чому Україна поза грою
commentss НОВИНИ Всі новини

Подорожі Європою: у МОЗ пояснили, чому Україна поза грою

У МОЗ повідомили, за яких умов українці зможуть подорожувати в Європу

16 жовтня 2020, 15:41
Поділіться публікацією:

Рада Європи визначила єдині індикатори для подорожуючих. Жодному з них Україна наразі не відповідає. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 16 жовтня.

Подорожі Європою: у МОЗ пояснили, чому Україна поза грою

Поки Україна потрапляє не у червону чи зелену, а в "сіру" зону через невиконання критеріїв. Так, є три ключових показники для вільної подорожі по країнах ЄС.

По-перше, охоплення тестування на 100 тисяч населення протягом тижня повинне бути на рівні 300 і більше. Тоді як в Україні — 120 на 100 тисяч населення, найближче до мети Київ – там 271.

По-друге, частка позитивних тестів серед всіх проведених тестів методом ПЛР повинна бути менш як 4%. В Україні ж цей показник становить 18%. Знову таки найкраща ситуація в столиці – 6,7%.

І остання вимога Європи — інцидентність захворювання повинна бути на рівні 25 випадків на 100 тисяч населення. Україна значно перевищує норму: наразі в нас інцидентність захворювання становить 179 на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, стало відомо, наскільки скоротилися поїздки українців за кордон на тлі COVID-19.

Раніше повідомлялося, що "білий" список поповнився: в МЗС назвали 58 країн, куди можна полетіти з України під час пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини