Головна Новини Дозвілля подорожі Найдивніші закони країн Європи, в які складно повірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдивніші закони країн Європи, в які складно повірити

В їх існування важко повірити

17 вересня 2020, 18:26
Поділіться публікацією:

Без зводу певних правил не зможе нормально функціонувати країна. Все держави різні, відповідно, і закони теж. Як виявилося, практично в кожній країні Європи можна знайти кілька дивних правил, які іноді здаються зовсім безглуздими. Про це пише видання billionnews.

Найдивніші закони країн Європи, в які складно повірити

Смішні закони країн Європи. Фото: unsplash

Наприклад, у Великій Британії всі постанови парламенту продовжують діяти протягом тисяч років. Також у них є закон, який забороняє людям вмирати в Вестмінстерському палаці. Ще одне подібне правило, яке свідчить, що в англійських пабах заборонено пиячити. А люди, які хворіють чумою, не мають права користуватися послугами таксі. Зате покататися в відомому англійському кебе може навіть худоба, бо переганяти її по проїжджій частині категорично заборонено.

Також є в Великобританії закон, який показує всю повагу народу до королівської династії. Згідно з ним, поштові марки із зображенням Єлизавети II заборонено перевертати лицьовою стороною вниз.

У Німеччині можна отримати штраф за нешанобливе ставлення до поліцейських. А якщо ж ви пересуваєтеся по автобану, то у вас не буде можливості загальмувати, щоб не створювати аварійну ситуацію. І немає винятків ні для кого: зупинятися не можна, навіть якщо у вас лопнуло колесо.

Франція ж не дозволяє приземлятися на свою територію неопізнаним літаючим об'єктам. А французьке таксі обов'язково повинно освітлюватися алкотестерами, інакше можна отримати штраф.

Жителям Швеції забороняється в зимовий час скаржитися на нестачу або повну відсутність сонця. Зате в Швейцарії не можна одночасно спускатися на лижах і читати вірші. Дивно, чи не так?

А ось Данія змогла здивувати ще більше. На її території жінкам заборонено носити перуки, і це закріплено юридично. Зате втекти з в'язниці можна — це до порушень ніяк не відноситься.

У Бельгії діє закон, який дозволяє дівчаткам носити міні-спідниці тільки з офіційного дозволу батька. Також в цій маленькій державі заборонено грати в сніжки.

А лідером в цьому списку, мабуть, буде Іспанія. У цій країні не можна водити машину, якщо на ногах у вас сандалі. А в місті Севілья забороняється сушити білизну на вулиці. Взуття, яке при ходьбі створює гучні звуки, категорично заборонене на острові Капрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини