Головна Новини Дозвілля подорожі Дух захоплює: мальовничий Гранд-Каньйон в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Дух захоплює: мальовничий Гранд-Каньйон в США

У 1979 році Гранд-Каньйон увійшов до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

7 жовтня 2020, 20:46 comments1220
Поділіться публікацією:

Це унікальне місце створювалося протягом 10 мільйонів років, тому його вважають неофіційним восьмим чудом світу. Мандрівники поспішають сюди, щоб побачити його неповторні пейзажі і нереальні розміри своїми очима. Про це пише видання travel.

Дух захоплює: мальовничий Гранд-Каньйон в США

Гранд-Каньйон. Фото: pixabay

Знаходиться Гранд-Каньйон на плато Колорадо в штаті Аризона, який з'явився через підземні процеси плато: воно стало підніматися, а річка Колорадо почала розмивати м'які шари ґрунту.

Довжина Каньйону складає близько 400 кілометрів, а глибина досягає 1600 метрів. Саме тому тут різкі перепади температур здаються чимось абсолютно звичайним. Наприклад, якщо зверху температура може ледь показати 15 градусів, то в самому низу ущелини можна побачити 40 градусів і вище.

Гранд-Каньйон поділений на північну і південну частини, але найчастіше туристи приїжджають саме в південну. Вона називається Grand Canyon South Rim, в ній можна знайти безліч кемпінгів, готелів, ресторанів і кафе.

Але найдивовижнішим залишається той факт, що на території Каньйону живе плем'я північноамериканських індіанців гавасупаі, що в перекладі означає "люди синьо-зеленої води".

Також видання "Коментарі" розповість, як самостійно спланувати подорож: лайфхаки для туристів. Продумане планування врятує вас від зайвих переживань і непотрібних клопотів. І після того, як ви один раз спробуєте самі спланувати майбутню поїздку, то більше не захочете дивитися банальні екскурсії або ходити  нудними маршрутами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини