Головна Новини Дозвілля секс Чому так багато людей не користується презервативами
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому так багато людей не користується презервативами

Презервативи завжди були і залишаються найпопулярнішим контрацептивом. Хоча презервативи знижують ризик інфекцій, що передаються статевим шляхом, і захищають від небажаної вагітності з ефективністю 98%, упередженість в їх відношенні, як і раніше залишається великою проблемою серед дорослих і молодих людей.

29 жовтня 2020, 17:45 comments1410
Поділіться публікацією:


Чому так багато людей не користується презервативами

Фото: health.24tv.ua

Згідно з недавнім опитуванням, 60% респондентів рідко або ніколи не користується презервативами.

50% опитаних чоловіків і жінок у віці від 18 до 34 років зізнаються, що ніколи не використовували презерватив під час сексу. Це викликає занепокоєння, враховуючи, що кожен день у всьому світі мільйони людей заражаються інфекціями шляхом незахищеного сексу. Щорічно Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про приблизно 357 мільйонів нових випадків інфікування хламідіозом, гонореєю, сифілісом або трихомоніазом (не кажучи вже про такі невиліковні захворювання, як генітальний герпес).

Так чому ж так багато людей готові ризикувати своїм здоров'ям, займаючись сексом без презервативів? Згідно Cosmopolitan, основна причина полягає в тому, що людей мало турбує зараження ІПСШ (навіть ВІЛ), бо мають святу і непохитну віру в те, що з ними цього не трапиться.

Серед інших причин:

- відносини з партнером, який не наполягає на використанні презерватива

- надягання презерватива псує момент

- використання інших протизаплідних засобів

- необхідність викинути презерватив після сексу

Ці результати говорять про слабку інформованість молоді про сексуальну безпеку. Але є і хороші новини: 72% людей заявили, що поважають бажання партнера, який просить використовувати презерватив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини