Головна Новини Дозвілля секс Частий секс не гарантія щасливих відносин
commentss НОВИНИ Всі новини

Частий секс не гарантія щасливих відносин

Коли у партнерів багато сексу, їх задоволеність стосунками - вище. Здається очевидним, але дослідження не змогли остаточно підтвердити це висловлювання

16 листопада 2020, 11:22
Поділіться публікацією:


Частий секс не гарантія щасливих відносин

Фото: omskzdes

"Кількість сексу може не відповідати якості. У вас може бути багато дійсно поганого сексу або приголомшливий секс, але дуже рідко, - каже Люсі Пуріер, доктор медичних наук, сексолог і автор книг, - також дуже важко визначити кількісну складову сексу, тому, що одна і та ж цифра може мати різне значення для різних людей на основі їх очікувань. Наприклад, якщо пара займається сексом два рази на тиждень, один з партнерів може бачити це як "часто і багато", в той час, як інший вважає це "рідко і мало".

Дослідники з Університету штату Флорида і Університету Теннессі протестували зв'язок між тим, як часто пари мають секс і якістю їх відносин, вимірюючи задоволення від спільного життя партнерів двома різними способами. Перший підхід — це явна і проста міра, для якої застосовуються прямі питання, наприклад, наскільки людина згодна з такими заявами, як "У нас хороший шлюб" і відповіді на такі питання, як "Наскільки ви задоволені своїм партнером?".

Однак дослідники також випробували більш конкретний спосіб оцінки самовідчуття людини та її почуттів. Для цього у дослідників були дуже швидкі (в мілісекундах) оцінки позитивних і негативних слів, які були пов'язані з картиною їх партнера. Дослідники визначили задоволеність учасників відносинами, виходячи з того, скільки часу знадобилося, щоб визнати слово позитивним або негативним. Перевага полягає в тому, що цей метод отримує негайну реакцію учасників, не даючи людині занадто багато часу обдумати свою відповідь.

Два дослідження, кожне з яких провело роботу з понад 100 сімейними парами, відповідно з попередніми дослідженнями, виявили слабкий зв'язок між частотою статевих актів і явним задоволенням від спільного життя. Проте, частота сексу була значною мірою пов'язана з вимірюванням задоволеності відносинами. Іншими словами, коли одружені люди повідомляли про більшу кількість сексу, вони швидше погоджувалися з позитивними словами, які були пов'язані з їх партнером.

У сукупності це набір досліджень пропонує докази того, що багато людей припускали, але попередні дослідження не змогли підтвердити: більша кількість сексу може збігатися з деякими формами щастя у відносинах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини