Головна Новини Дозвілля відносини Скільки часу потрібно, щоб стати щасливим у шлюбі: наукове дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу потрібно, щоб стати щасливим у шлюбі: наукове дослідження

Через скільки років людина нарешті знайде щастя в шлюбі?

9 листопада 2020, 17:51
Поділіться публікацією:

Фахівці з з Державного університету штату Пенсільванія і Університету Брігама Янга вирішили з'ясувати, скільки часу буде потрібно людині, перш ніж вона буде відчувати себе щасливою у шлюбі. Для цього вони провели не одне детальне дослідження, а також запросили взяти участь в експерименті 2034 тисячі сімейних пар.

Скільки часу потрібно, щоб стати щасливим у шлюбі: наукове дослідження

Скільки часу потрібно, щоб стати щасливим у шлюбі. Фото: unsplash

Відомо, що средній вік жінок — 35 років, а чоловіків — 37 років. Учасникам було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких вони давали чесні відповіді про своє особисте життя і те, що їх в ньому не влаштовує.

Результати цього експерименту наочно продемонстрували, що якщо перші 20 років шлюбу їх задоволеність знижувалася, то наступні роки спільного життя з партнером приносили їм набагато більше щастя.

"Не дивлячись на те що розлучення в наші дні явище популярне, багато пар все-таки живуть один з одним все життя. І якщо ми подивимося на ці стосунки в довгостроковій перспективі, то побачимо, що рівень щастя і якість спілкування залишається високим, а розбіжностей все менше", — резюмували вчені.

Також вони додали, що чим більше часу люди проводять разом, тим сильніше вони починають цінувати один одного і довіряти своєму партнерові.

Нагадаємо, чи може народження дитини врятувати шлюб. Всі ми хоч раз чули фразу "Дитина врятує шлюб", але чи так це насправді? Психолог Ольга Перекопайко поділилася, чи може поява немовляти позитивно вплинути на подружнє життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини