Головна Новини Дозвілля відносини Психологи розкрили таємницю сумісності людей у парі
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи розкрили таємницю сумісності людей у парі

Головне в парі - це мати загальне уявлення про майбутнє

30 липня 2020, 03:50 comments1198
Поділіться публікацією:

Вивчивши досвід понад 11 тисяч пар і проаналізувавши понад 40 досліджень, канадські психологи прийшли до висновку, що сумісність партнерів у стосунках не так важлива, як самі стосунки.

Психологи розкрили таємницю сумісності людей у парі

У перші місяці знайомства задоволеність від стосунків залежить тільки на 19% від заявлених психологічних рис партнера і на 45% – від збігу уявлень про стосунки, пише Inverse.

"Людина, яку ви вибираєте, не так важлива, як стосунки, які ви будуєте. Динаміка стосунків, які ви будуєте разом з кимось – загальні норми, зрозумілі тільки вам жарти, загальний досвід – набагато перевершують окремі характеристики особистостей, які беруть участь в цих стосунках", – зазначила автор роботи Саманта Джоел.

Дослідження докладно розглянуло окремі складові романтичних стосунків. Відповіді були розподілені за двома категоріями:

- особисті характеристики партнерів;

- характеристики стосунків;

До особистих враховували такі складові, як дохід, вік або емпатія. До характеристик стосунків – пристрасть, сексуальну задоволеність партнерів.

У всіх парах ці категорії змішані, але не всі вони рівноцінні. Опитування показало, що найважливіша з індивідуальних характеристик – це задоволеність життям.

До найважливіших характеристик відносин відносяться: бажання партнера зробити стосунки постійними; подяка за партнера; сексуальне задоволення і турбота про сексуальне задоволення партнера.

Виходить, що хороші стосунки – це не пошук ідеального партнера або його зміна, а будівництво самих стосунків – створення умов, які дозволять цим стосункам процвітати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому у стосунках корисно брати паузу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини