Головна Новини Дозвілля відносини Психологи пояснили, чому люди закохуються «не в тих»
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи пояснили, чому люди закохуються «не в тих»

Найчастіше люди закохується «не в тих» через психологічні проблеми

31 травня 2020, 22:05 comments1688
Поділіться публікацією:

Самий швидкий і доступний спосіб зіпсувати собі життя — вступити у серйозні стосунки з невідповідною людиною. Замість очікуваного щастя ви можете отримати багато розчарування, образ і болю. Так, люди часто закохується "не тих", але чому так відбувається?

Психологи пояснили, чому люди закохуються «не в тих»

Страх втратити можливість

Часто важке дитинство, коли люди страждали від батьківської байдужості, може призвести до нескінченного "застою". Людям так хочеться, щоб їх любили, хай хоч як-небудь, і їм страшно втратити цей шанс через вигадану можливость не дочекаємося наступного.

Нелюбов до себе

Причина цього "застою" надзвичайно проста: не всі люди люблять себе. Тому, коли хтось морочить голову, ображає, "п'є кров", відверто знущається, обіцяє і не робить, ігнорує почуття, клянеться, що ніколи цього не повторить, люди все одно не можуть залишити такі відносини.

Небажання розчаровуватися

Іноді нам доводиться говорити "ні", щоб відстояти персональні пріоритети, але не всі можуть зробити це в стосунках – відмовити другій половинці. Як я можу його/її розчарувати, враховуючи, що він/вона мене любить? За словами психологів, тим, хто не сповнений внутрішньою любов'ю з дитинства, дуже складно відмовитися від сформованих відносин, навіть якщо вони руйнівні, нездорові або токсичні.

Великі надії

Деякі люди несвідомо засвоюють негативну звичку – вміння сподіватися всупереч здоровому глузду, що той, від кого вони чекають любові, якось зміниться на краще. Така дитяча травма підточує психологічний імунітет, позбавляючи бажання критично мислити і прийняти істину, що іноді особисте щастя передбачає відмову від певних людей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перестати ускладнювати відносини і стати щасливішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини