Головна Новини Дозвілля відносини Як розлучення впливає на психічне і фізичне здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розлучення впливає на психічне і фізичне здоров'я

Фахівці дізналися цікаву закономірність

30 листопада 2020, 19:35
Поділіться публікацією:

Коли закохані протягом багатьох років живуть разом, а потім вирішують розлучитися, звичайно ж, такий період пережити досить непросто. Фахівці вирішили з'ясувати, як розлучення впливає на емоційний і фізичний стан людини. Результати свого дослідження вони опублікували у виданні Frontiers in Psychology.

Як розлучення впливає на психічне і фізичне здоров'я

Як розлучення впливає на психічне і фізичне здоров'я. Фото: unsplash

Авторам цього експерименту знадобилося опитати +1856 жінок, які нещодавно розлучилися. Їм було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких були питання про стан здоров'я, і про конфлікти з їх партнером. З'ясувалося, що розлучення дуже сильно позначається як на фізичному, так і на ментальному здоров'ї. І ось які закономірності змогли виявити експерти.

Якщо говорити про молодих чоловіків, які заробляють вище середнього, то їх фізичне і психологічне здоров'я поліпшується після розлучення. Жінки ж після того, як розлучилися і завели нового чоловіка, можуть помітити позитивні зміни в своєму фізичному здоров'ї.

Але фахівці акцентували увагу на тому, що велике значення у всій цій ситуації має ступінь вираженості конфлікту між подружжям. Якщо конфлікт при розлученні тільки посилився, то це погано позначається на фізичному і психологічному стані обох. Крім того, незалежно від будь-яких інших чинників.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому повнотілі чоловіки частіше займаються сексом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини