Головна Новини Дозвілля рецепти Штрудель із вишнями: як приготувати вишуканий європейський десерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Штрудель із вишнями: як приготувати вишуканий європейський десерт

Штрудель із вишнями – десерт європейської кухні, особливо популярний в Австрії, порадує вишуканим смаком

5 липня 2020, 12:00 comments1818
Поділіться публікацією:








Австрійський вишневий штрудель – візитна картка європейської кухні. Освоївши рецепт приготування тіста для штруделя, можна експериментувати, урізноманітнивши смак за допомогою нової начинки. Крім традиційних яблук і вишень у штрудель додають мак, шоколад, горіхи, сухофрукти і навіть гриби. Рецепт австрійського штруделя з вишнею опублікував кулінарний блог Bene Gusto.

Штрудель із вишнями: як приготувати вишуканий європейський десерт

Фото: bene-gusto.com

Для тесту потрібні: 1 яйце, 200 г пшеничного борошна, 50 мл теплої води, 2 ст. л. рослинної олії, ½ ч. л оцту і щіпка солі. Для начинки: 700 г вишень, 200 г цукру, 60 г вівсяних пластівців, 50 г волоських горіхів, 2 ст. л вершкового масла, 2 ст. л крохмалю і 1 ч. л меленої кориці.

Для приготування витяжного тіста змішуємо в мисці борошно, теплу воду, яйце, сіль, рослинне масло і оцет. Замішуємо круте еластичне тісто близько 10 хвилин. Формуємо тісто в кульку і кілька разів оббиваємо його об стіл або миску, що дозволить зробити тісто більш еластичним. Змащуємо олією і залишаємо на 60 хвилин при кімнатній температурі.

Поки тісто для приготування штруделя відпочиває, готуємо начинку. Вишні та 150 г цукру закладаємо в каструлю і тушкуємо на повільному вогні, щоб цукор розчинився, а вишні виділили сік. Уварюємо близько 10 хвилин, додаємо розведений у холодній воді крохмаль. Кількість крохмалю залежить від соковитості вишні. Можете додавати його в декілька прийомів, щоб контролювати густину начинки. Коли начинка для штруделя стане досить густою, залишаємо остигати.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло, підсмажуємо вівсяні пластівці та горіхи, додаємо мелену корицю і 50 г цукру. Перемішуємо і також відставляємо в сторону.

Готове тісто розкочуємо качалкою в тонкий прямокутний пласт. Після цього тісто підіймаємо та почергово витягуємо кожну із сторін прямокутника. Під власною вагою тісто почне опускатися. Буквально за пару хвилин воно витягується в тонкий напівпрозорий шар.

Щільні краї обрізати, формуючи правильний квадрат. Половину розкачаного тіста змастити розтопленим вершковим маслом. На другу половину викладаємо підсушені пластівці з горіхами, а зверху – остиглі вишні. З кожного краю залишити кілька сантиметрів без начинки, щоб зручно було скручувати штрудель.

Вільні краї з боків штруделя складаємо всередину, щоб начинка не витікала при випіканні. При допомозі килимка або рушнику, на який виклали тісто, скручуємо штрудель не дуже туго. Перекладаємо на застелений пергаментом деко або фольгою швом вниз. Додатково защипувати шов не потрібно. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 190°C.


Раніше ми писали, як приготувати домашній зефір із ягід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини