Головна Новини Дозвілля рецепти Смак дитинства: рецепт приготування пишного омлету
commentss НОВИНИ Всі новини

Смак дитинства: рецепт приготування пишного омлету

Щоб приготувати пишний омлет в духовці, потрібно знати всього три секрети

13 серпня 2020, 12:00 comments1108
Поділіться публікацією:








Пам'ятаєте, який смачний і пишний омлет нам готували в дитинстві в садках і школах? Виявляється, щоб успішно приготувати такий соковитий повітряний омлет на молоці, потрібно знати всього три секрети: пропорції, змішування інгредієнтів і форма. Рецепт приготування пишного омлету в духовці, який нагадає смак дитинства, опублікував кулінарний портал Bene Gusto.

Смак дитинства: рецепт приготування пишного омлету

Фото: bene-gusto.com

Знадобляться такі інгредієнти: шість яєць, 300 мл молока, щіпка солі та вершкове масло. Важливо, що для приготування омлету використовують інгредієнти кімнатної температури, тому заздалегідь витягніть яйця і молоко з холодильника. Також не забудьте заздалегідь включити духовку, щоб вона встигла розігрітися.

Спочатку в миску вбийте яйця і перемішайте їх виделкою або вінчиком. Збивати не потрібно, достатньо перемішати, щоб білки з'єдналися з жовтком, інакше в готовому омлеті будуть потрапляти білі білкові грудочки.

Потім до яєчної суміші додайте молоко. Один із секретів цього омлету полягає в пропорції: на одне яйце потрібно брати 50 мл молока. Потім посоліть і добре перемішайте.

Далі форму для запікання змастіть маслом. Щоб омлет вийшов високим, яєчно-молочна суміш повинна заповнити форму на дві третини. Тож, якщо готуєте невелику порцію, беріть форму трохи меншу. Або ж можна використовувати жаростійкі порційні формочки для суфле. Для приготування омлету на три порції підійде форма діаметром 20 см.

Тепер вилийте яєчно-молочну суміш у форму. Випікайте 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Додамо, що час приготування залежить від розміру форми та порції. Орієнтуватися можна на корочку зверху: коли верх почне золотиться, можна вимикати.


Також знайте, щоб омлет не сильно осів, не варто відкривати духовку під час приготування. А після приготування варто залишити його приблизно на п'ять хвилин в гарячій духовці.

Подати класичний пишний омлет на молоці можна з овочами або підсмаженим беконом. За бажанням, можете урізноманітнити смак страви зеленню, томатами, сиром або шматочками ковбаси. Тільки пам'ятайте, що добавки можуть збільшити час випікання.

Раніше ми опублікували рецепт корисного літнього гарніру від українського телеведучого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини