Головна Новини Дозвілля рецепти Секрети історії: яка їжа надавала сили легендарним вікінгам
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрети історії: яка їжа надавала сили легендарним вікінгам

Раціон легендарних воїнів Півночі набагато різноманітніший, ніж може здатися на перший погляд

14 жовтня 2020, 19:35 comments1792
Поділіться публікацією:

Коли йдеться про раціон грізних воїнів Скандинавії — вікінгів, то в нашій фантазії виникають величезні, добре просмажені шматки м'яса, які вікінги поглинають у величезній кількості і неодмінно запивають елем. Проте, готуючи собі трапезу, знамениті мореплавці Північної Європи були набагато винахідливішими. Сьогодні за допомогою порталу mport ми розповімо тобі, які продукти допомагали вікінгам залишатися сильними і здоровими в важкі часи раннього Середньовіччя.

Секрети історії: яка їжа надавала сили легендарним вікінгам

Чим харчувалися вікінги

Жирна риба

У раціоні грізних мореплавців з Півночі завжди були присутні оселедець, лосось або макрель. Ця риба низькокалорійна, багата білком та іншими поживними елементами. Вони дають організму багато жирів омега-3, які мають сильний протизапальний ефект.

Ягідний мікс

Ліси Скандинавії сповнені ягодами, в тому числі чорницею, ожиною, червоною і чорною смородиною, шипшиною, брусницею і так далі. У них міститься натуральний цукор, завдяки чому задовольняється потреба організму в солодкому.

Коренеплоди

Стандартний раціон вікінгів не обходився без коренеплодів. В їхніх краях активно вирощувалась морква, буряк, корінь петрушки, топінамбур і багато іншого. Ці продукти містять небагато калорій, але багаті білком, що особливо необхідно організму в осінньо-зимовий період.

Капуста

Грізні розбійники і шукачі пригод вживали всі види капусти, які чудово ростуть в умовах місцевого клімату. Капуста багата залізом, вітамінами та іншими корисними речовинами. Також вона є джерелом потужних антиоксидантів, на кшталт омега-3, жирних кислот і вітаміну К. Капуста часто використовувалася як гарнір до м'яса, особливо тушкованого.

З такою трапезою можна і в бій, і в далекий похід до незвіданих земель. Доведено багатьма поколіннями вікінгів. Також видання "Коментарі" розповість, як тренувалися гладіатори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини