Головна Новини Дозвілля рецепти Класика по-новому: рецепт борщу з грибами та чорносливом
commentss НОВИНИ Всі новини

Класика по-новому: рецепт борщу з грибами та чорносливом

Борщ, приготувань за цим рецептом, запам'ятовується яскравим смаком

6 листопада 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Що може бути краще смачного і ситного борщу? Але якщо класичний варіант вам набрид, і ви готові експериментувати, тоді зваріть борщ без м'яса, але зате з грибами та чорносливом. Він порадує вас незвичайним і яскравим смаком.

Класика по-новому: рецепт борщу з грибами та чорносливом

Інгредієнти: 1 цибуля, 1 морква, 200 г буряка, 250 г картоплі, 200 г квашеної капусти, 30 г білих грибів (сухих), 150 г чорносливу, 2 ст. л. оливкової олії, 70 г томатної пасти, 1 ст. л. цукру, 2 лаврові листки, сіль, перець (на смак).

Спосіб приготування: перш ніж приступати до приготування борщу, потрібно попрацювати з грибами. Замочіть їх ввечері в воді, а вранці зваріть на їх основі бульйон (близько 1 години, щоб вони стали м'якими). Далі підготуйте овочі, наріжте соломкою моркву, цибулю і буряк, а картоплю — кубиками.

Візьміть велику каструлю, налийте в неї оливкову олію, додайте цибулю, моркву і буряк і обсмажте 5-8 хвилин. Додайте до них томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин. Далі додавайте капусту, цукор, оцет і готуйте на повільному вогні хвилин 8-10. До овочів додайте дрібно нарізані гриби та влийте грибний бульйон, доведіть страву до кипіння. Потім додайте кубики картоплі, спеції, лавровий лист і чорнослив. Варіть до тих пір, поки не буде готова картопля. Дайте борщу настоятися і подавайте на стіл. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Мінкульт запропонував зробити борщ культурною спадщиною українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини