Головна Новини Дозвілля рецепти Ідеї страв з кукурудзою: п'ять цікавих рецептів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеї страв з кукурудзою: п'ять цікавих рецептів

Кукурудза припаде до смаку не тільки у вареному вигляді

23 серпня 2020, 12:00 comments1073
Поділіться публікацією:

Варена кукурудза — незмінний атрибут на пляжах Азова і Чорномор'я. Але ласувати їй люблять не тільки під час відпочинку біля моря. Тим більше, крім варіння, кукурудза може стати відмінним інгредієнтом різних смачних страв. П'ять рецептів приготування кукурудзи опублікував ELLE.

Ідеї страв з кукурудзою: п'ять цікавих рецептів

Смажена на грилі

Інгредієнти: чотири штуки кукурудзи, сіль і вершкове масло за смаком. Очистіть кукурудзу занурте в холодну воду. Потім смажте на грилі по 3-5 хвилин з кожного боку до пожовтіння зерен. Перед подачею посоліть і змастіть маслом.

Салат

Інгредієнти: чотири штуки кукурудзи, 2 ст. л. оливкової олії, один болгарський перець, одна цибулина, 60 мл оцту з білого вина, банка чорної квасолі, банка зеленого гороху, сіль і перець за смаком. Спочатку посмажте кукурудзу на грилі, очистіть від стебла. Далі обсмажте в оливковій олії дрібно порізані перець і цибулю, додайте горошок, чорну квасолю і кукурудзу. І все разом обсмажити ще 5-7 хвилин. Масу викладіть в піалу, додайте сіль і перець. Подавати салат потрібно теплим.

Гаспачо

Інгредієнти: 1 кг жовтого помідора, два жовтих перці, три штуки кукурудзи, половина білої цибулі, дві головки часнику, 125 мл оливкової олії, 125 мл томатного соку, 2 ст л соку лайма, морська сіль і перець за смаком. Перше, що потрібно зробити, дрібно порізати помідори, цибулю і перець. Потім відіжміть часник, зріжте зерна з кукурудзи. Далі на середньому вогні обсмажте помідори, перець, часник і цибулю з сіллю і перцем. Додайте оливкову олію, сік лайма і зерна кукурудзи і потоміть на вогні ще п'ять хвилин. Після цього налийте в каструлю два літри води, додайте туди приготовану овочеву суміш і томатний сік. Варіть на повільному вогні 25 хвилин. Відзначимо, що суп вживають як в холодному, так і в теплому вигляді.

Кукурудзяний хліб

Інгредієнти: 300 г борошна, 200 г кукурудзяного борошна, 1 ч л соди, 1 ч л пекарського порошку, 1 ч л солі, 250 г молока, одне яйце, 125 г вершкового масла, зерна з двох великих заздалегідь зварених качанів кукурудзи, 1 ст л оливкової олії. Для початку розігрійте духовку до 180 градусів. В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти, а в іншій — збийте молоко з яйцем. Після туди додайте суху суміш і ретельно перемішайте. Найостаннішими вмішайте масло і кукурудзяні зерна, тепер все збийте. Потім вилийте тісто на жароміцне глибоке деко і випікайте близько 25 хвилин до тих пір, поки зубочистка не виходитиме з хліба чистою.

Кукурудза під пармезаном

Інгредієнти: дві штуки кукурудзи, 30 г вершкового масла, 100 г тертого пармезану, сіль за смаком. Кукурудзу відваріть або посмажте на грилі. Перед подачею змастіть маслом, посоліть і занурте в миску з тертим сиром так, щоб він покрив всю поверхню качана.

Раніше ми опублікували рецепт корисної страви влітку: гарнір за рецептом українського телеведучого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини