Головна Новини Дозвілля рецепти Готуємо сметанник на сковороді: легкий рецепт торта
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємо сметанник на сковороді: легкий рецепт торта

Сметанник - один з улюблених і популярних десертів

8 вересня 2020, 12:00 comments1049
Поділіться публікацією:

Порадуйте свою сім'ю смачним і ніжним сметанником, для приготування якого потрібно мінімум часу і зусиль. Для його випічки не потрібна духовка, обійтися можна і звичайною сковорідкою. Рецептом легкого і ніжного десерту поділилося видання Gurmel.

Готуємо сметанник на сковороді: легкий рецепт торта

Список інгредієнтів: 200 г сметани, 30 г вершкового масла, 3/4 склянки цукру, 2, 5 склянки борошна на розкочування, 1 ч. л. соди, 1/3 ч. л. солі та щіпка ваніліну.

Для крему: 500 г сметани (15-20%), 1 стакан цукру і ванілін (кількість за смаком).

Спосіб приготування: Сметану кімнатної температури змішати з цукром, содою, сіллю, ваніліном і розм'якшеним маслом. Вийде досить рідкувата суміш. Додайте борошно. Якщо тісто не досягає такої консистенції, щоб його можна було розкачати, то обережно додайте ще борошна, але не "забийте" його, щоб коржі вийшли повітряними. Розділіть тісто на вісім частин, поставте сковорідку (суху) на вогонь і швидко розкачайте коржі. Поки один корж на сковороді, розкачайте другий і так до кінця. Але робити це потрібно швидко, тому що корж буде готовий буквально за хвилину. Випікайте їх з двох сторін до золотистого кольору. Коли коржі будуть готові, візьміть тарілку й обріжте їх краї до потрібного розміру, а обрізки використайте для обсипання.

Тепер крем: сметану змішайте з цукром і ваніліном і перемішайте ложкою (міксер не використовуйте, щоб крем не став надто рідким). На кожен корж кладемо порцію крему, розмазуємо і складаємо один на одного. Помажте збоку та зверху, а обрізки подрібніть в блендері. Обсипте торт крихтою і дайте йому кілька годин настоятися. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати райдужний чізкейк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини