Головна Новини Дозвілля рецепти Домашній лимонад: чим урізноманітнити класичний рецепт
commentss НОВИНИ Всі новини

Домашній лимонад: чим урізноманітнити класичний рецепт

Популярний літній напій лимонад з легкістю можна приготувати вдома, при цьому, додати в нього нові інгредієнти

15 червня 2020, 12:00 comments1615
Поділіться публікацією:

Домашній лимонад — чудовий спосіб освіжитися в спекотні літні дні. Натуральний напій, приготовлений вдома, сподобається як дорослим, так і дітям. Рецепт приготування цього напою простий, до того ж, він легко доповнюється  будь-якими інгредієнтами за смаком.

Домашній лимонад: чим урізноманітнити класичний рецепт

Класичний рецепт з м'ятою

Для приготування необхідно взяти 3 лимона, 100-150 г цукру, 1,5 л слабогазованої води, 300-500 мл негазованої води і 2-3 гілочки м'яти. Спочатку налийте в ємність воду, додайте цукор і половину лимона (попередньо нарізавши на шматочки). Масу потрібно довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хвилин, потім отриманий сироп потрібно остудити. Далі  процідити лимонний сироп у ємність (до 3 л), додати сік двох лимонів, газовану воду, часточки половини лимона і листя м'яти. Потім ємність потрібно заповнити до краю негазованою водою і відправити напій на 30 хвилин у холодильник.

Полуничний лимонад

Для напою запасіться 350 г полуниці, 1 лимоном або лаймом, невеликим пучком м'яти, 5-ма столовими ложками цукру, дрібкою ваніліну і 1,5 л води. Половину ягід спочатку потрібно подрібнити у блендері, іншу частину – порізати навпіл. Лимон або лайм нарізати кружечками близько 0,5 см завтовшки. Далі в каструлю помістіть полуничне пюре, нарізані ягоди і цитруси, ванілін, листочки м'яти. Цукор слід залити 200 мл води і довести до кипіння, помішуючи, до повного розчинення. Після того залити сиропом  суміш ягід і цитрусів. Масу накрити кришкою і залишити настоюватись (на 20 хвилин). Потім лимонад потрібно охолодити (2-3 години в холодильнику). Подавати напій слід із льодом, прикрасити можна листочками м'яти і скибочками лимона.

Лимонад із імбиром

Заряджений вітамінами напій складається з кореня імбиру (5 см), лимонів (2 шт.), половини лайма, цукру (100-150 г), води (250 мл), газованої води (2 л) і однієї гілочки м'яти. Для початку очистіть імбир і наріжте невеликими скибочками. Потім перекладіть в каструлю, додавши воду і цукор. Масу потрібно довести до кипіння і проварити 5 хвилин. Після того, як сироп охолов, процідіть його  крізь  сито у  глечик. Туди ж додайте сік двох лимонів і залийте газованою водою. Наприкінці покладіть листочки м'яти. Для прикраси можна використовувати скибочки свіжого імбиру і лайма. Щоб остудити лимонад, відправте напій в холодильник як мінімум на 1 годину.

Раніше "Коментарі" розповіли, як приготувати мохіто в домашніх умовах: три рецепти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини