Головна Новини Дозвілля психологія Стало відомо, як кольори впливають на апетит
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як кольори впливають на апетит

Деякі кольори знижують апетит, а деякі - збуджують його

8 червня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Дослідники давно довели, що кольори здатні впливати на настрій, самопочуття і, в кінцевому підсумку, на здоров'я людини. Саме тому правильний підбір кольорової гами важливий при оформленні інтер'єру, створенні реклами, вибору одягу й іншого. Не обійшла стороною психологія кольору і сфери харчування. Ви знали, що колір посуду і оформлення ресторану здатні впливати на ваш апетит?

Стало відомо, як кольори впливають на апетит

Червоний

Частіше цей колір використовують заклади швидкого харчування, тому що червоний збуджує почуття голоду. Люди забігають туди перекусити, надовго не затримуючись, тому що тривалий вплив цього кольору може викликати роздратування.

Помаранчевий і жовтий

Експерти кажуть, що це одні з найбільш приємних кольорів. Вони роблять продукти привабливими, тому маркетологи використовують світлі відтінки для оформлення вітрин магазинів. Ще жовтий колір сприяє виробленню шлункового соку.

Синій

Холодні кольори, навпаки, пригнічують апетит. Справа в тому, що на підсвідомому рівні вони зовсім не асоціюються з їжею, оскільки в природі мало продуктів синього кольору.

Зелений

Світло-зелені тони, безсумнівно, викличуть асоціації зі здоровою і корисною їжею, яку захочеться з'їсти. А ось холодні відтінки зеленого можуть приглушити почуття голоду.

Білий

Продукти білого кольору ми вибираємо, коли швидко хочемо перекусити, максимально отримавши калорії. До таких продуктів відносяться різна випічка: булочки, пиріжки, піца. Але захоплюватися ними, звичайно, не варто.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дізнатися характер жінки можна за кольором її помади. Що він здатний розповісти про свою власницю?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини