Головна Новини Дозвілля психологія Чому виникає осіння депресія і як з нею боротися: відповідає психолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому виникає осіння депресія і як з нею боротися: відповідає психолог

Необхідно займатися плануванням власного життя, тоді часу на негативні думки просто не залишиться

29 жовтня 2020, 20:18
Поділіться публікацією:

Прихід осені у багатьох асоціюється з осінньою депресією або поганим настроєм. Психолог Алла Чесалова поділилася, чому виникає осіння хандра і як з нею впоратися. Про це пише видання lenta.

Чому виникає осіння депресія і як з нею боротися: відповідає психолог

Чому виникає осіння депресія. Фото: unsplash

"З приходом холодів у людей загострюються хронічні недуги, плюс, через дефіцит сонця слабшає імунітет, тому організм піддається інфекційним загрозам. Позначається і психологічний фактор — зокрема, зниження бадьорості духу, поява похмурих думок і туги", — розповідає фахівець.

Також експерт зазначила, що причина осінньої хандри може ховатися в величезному небажанні людини знову налаштовуватися на робочий режим після літнього відпочинку. Але в такій ситуації навряд чи може виникнути важка депресія, каже Чесалова.

Інша причина може бути в тому, що у людини є певні проблеми зі здоров'ям. Тому що навіть елементарна відсутність регулярних фізичних навантажень впливає на наш психічний стан.

"Загострення хвороб може бути значним фактором розвитку депресії. Але не тільки. Причиною осінньої хандри може бути і відсутність пари, і нереалізованість в тій чи іншій сфері життя", — додала експерт.

А вихід з цього стану психолог бачить наступний: ставити собі надихаючі цілі і наполегливо йти до їх досягнення. Вона каже, що якщо людині дуже важко пережити майбутню зиму, то можна вже почати планувати наступне літо — це допоможе перебудувати думки на позитивний лад.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, простий метод, який допоможе позбутися стресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини