Головна Новини Дозвілля психологія Чому на «спасибі» не можна відповідати «немає за що»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому на «спасибі» не можна відповідати «немає за що»

Говорячи «немає за що», ми зменшуємо свої заслуги

8 вересня 2020, 13:00 comments1739
Поділіться публікацією:

На слова подяки, багато людей найчастіше відповідають словосполученням "немає за що", вважаючи його одним з правил ввічливості. Але психолог Анна Гарш з цим твердженням не погоджується, виданню Wday вона розповіла, що стоїть за цією невинною фразою.

Чому на «спасибі» не можна відповідати «немає за що»

Спеціаліст зазначила, що в першу чергу, відповідаючи на "спасибі" словосполученням "нема за що" ви применшуєте свої зусилля, особливо, якщо на виконання прохання витратили багато часу і доклали максимум зусиль. У таких випадках, не варто применшувати свої заслуги, тому що через це може постраждати самооцінка.

Психолог заявила, що така відповідь, по-перше, може продемонструвати гордовитість, мовляв, як людина не впоралася з таким легким завданням, а ви змогли вирішити його за "дві секунди". Ви несвідомо можете образити співрозмовника. І по-друге, відповідь "немає за що" на слова подяки показує іншим людям, наскільки ви не цінуєте себе, свої зусилля і витрачений час.

Щоб подібних ситуацій не виникало, на "спасибі" є інші універсальні та виграшні відповіді, наприклад, "будь ласка" або "радий допомогти", які демонструють відповідну подяку людині.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не варто забувати про щедрість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини