Головна Новини Дозвілля психологія Як пережити складні життєві ситуації: відповідає психолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пережити складні життєві ситуації: відповідає психолог

"Життя прожити - не поле перейти"

31 серпня 2020, 17:48
Поділіться публікацією:

Щастя і успіх ніколи не тривають вічно, на зміну їм приходить смуток і невпевненість в завтрашньому дні. Про те, як впоратися з життєвими труднощами, розповідає сімейний психолог Наталія Гаєвська. Про це пише видання tsn.

Як пережити складні життєві ситуації: відповідає психолог

Як пережити складні життєві ситуації: відповідає психолог. Фото: unsplash.

Коли в нашому житті з'являється та чи інша проблема, то дуже важливо зрозуміти, що відповідальність за неї повністю на нас. Фахівець каже про те, що виникнення труднощів дається для того, щоб їх подолати. Для того, щоб прийняти той факт, що людська сила і цілеспрямованість набагато сильніше будь-яких життєвих негараздів.

Найголовніший етап — прийняти реальність такою, яка вона є, не роздуваючи з мухи слона. Якщо людина здатна тверезо оцінювати ситуацію, то це позбавляє від безлічі непотрібних стресів і переживань. І дозволяє зосередитися на розв'язанні проблеми, доклавши максимум зусиль.

Після першого етапу настає другий — не боятися попросити про допомогу. Це зовсім не є ознакою слабкості, навпаки. Те, що людина не боїться розповісти про свої переживання, говорить про велику внутрішню силу. До того ж прохання посилають в наше життя саме тих людей, яких ми потребуємо зараз.

Ви прийняли те, що проблема існує і попросили про допомогу. Далі справа за малим — навчитися бачити можливості. Несподівана зустріч, книга, яка випадково потрапила вам під руку, розмова, яка допомогла роз'яснити багато речей — це ніщо інше як можливості.

І найважливіше: бути вдячним за все, що відбувається. Цей прийом дозволить залишатися на потрібній хвилі та зміцнити віру у власні сили.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в школах Данії викладають уроки співчуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини