Головна Новини Дозвілля психологія 5 міфів про батьківство
commentss НОВИНИ Всі новини

5 міфів про батьківство

Якщо ви схожі на більшість новоспечених або майбутніх татусів, у вас, ймовірно, є кілька припущень про те, що значить бути татом, заснованих на власному досвіді

24 листопада 2020, 14:31
Поділіться публікацією:


5 міфів про батьківство

Фото: paidagogos

П'ять найпоширеніших міфів про батьківство:

Міф 1: Важливі тільки почуття майбутньої матері

Тіло вашої жінки змінюється під час вагітності, і акцент на процесі народження дозволяє легко думати, що її почуття є єдиними, з якими необхідно рахуватися. Чоловікам набагато складніше висловлювати почуття страху і побоювання з приводу майбутнього батьківства. Обов'язково поговоріть про свої почуття зі своїм партнером — більшість жінок жадають такої взаємодії, і розуміють, що у вас може виникнути багато питань. Поділяючи свої страхи з дружиною, ви емоційно зближаєтеся як майбутні батьки.

Міф 2: Новонароджені малюки не потребують татуся 

Будьте впевнені, що ви — важлива людина в житті малюка, і бути з вами для нього добре і заспокійливо. Щоб зв'язати себе з малюком, тримайте його на руках і качайте. Намагайтеся проводити час з дитиною після годування, щоб дати можливість мамі відновити енергію після грудного вигодовування.

Міф 3: Чоловіки не знають, як доглядати за маленькими дітьми

Це велика брехня, яка змушує татусів нервувати, а у матерів викликає побоювання. Навички догляду за малюком приходять з практикою — як у тата, так і у мами. Якщо ви проводите багато часу зі своєю дитиною, ви станете чутливі до її потреб.

Міф 4: Люди, які зосереджуються на своїх дітях, не можуть досягти хороших результатів у роботі

Деякі чоловіки займаються просуванням своєї кар'єри і приділяють достатньо часу сім'ї, тому, що цінують ті почуття, які викликає у них батьківство. Все більше людей відчувають, що бути хорошим батьком — це значне досягнення в житті, і вони вважають за краще робити сім'ю пріоритетом за власним бажанням.

Міф 5: Вам судилося бути таким же, як ваш власний батько

Коли ви станете татом, роль вашого батька набуде для вас нове значення. Природно роздумувати над своїм досвідом і думати, що ви будете слідувати по стопах вашого батька. Але ваш власний тато не повинен бути вашою основною моделлю наслідування для виховання дітей — розгляньте ролі й інших чоловіків, які виховували вас протягом багатьох років, включаючи вчителів, тренерів, друзів, братів і т.д.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини